Opinii - Comentarii

Trebuie Bunea Stancu sa-si dea demisia?

Trebuie Bunea Stancu sa-si dea demisia?
Trebuie sa-si dea Bunea Stancu Demisia?
Trebuie sa-si dea Bunea Stancu Demisia?

 

Stăpânul Brăilei a venit supărat şi s-a răzbunat pe ziariştii prezenţi la conferinţa de presă care a avut loc astăzi la Prefectura Brăila. După ce, cu cateva ore înainte, imediat după aterizarea la Brăila a super-ministrului Mircea Duşa, acesta a declarat tranşant că prefectul de Brăila va fi demis în proxima şedinţă de Guvern. Ba, mai mult, deşi se afla încă în funcţie, nefiind demis, Duşa a recunoscut nonşalant că nu a vorbit cu prefectul, el fiind întâmpinat la intrarea în Palatul Administrativ de primarul Aurel Simionescu şi de vicepreşedintele CJ Florin Mija. Fiind tratat cu dispreţ inclusiv de un reprezentant al Guvernului, ba chiar unul important, Obreja şi-a înaintat demisia din funcţie şi a părăsit Prefectura spunând că, din punctul său de vedere, şi-a făcut datoria. În lipsa prefectului, care se află, teoretic, încă în funcţie, Duşa a hotărât să facă un comandament de urgenţă la ora 13.00, oră la care se preconiza că va ajunge în Brăila şi stăpânul judeţului, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta nu s-a încadrat în timp şi a reuşit să ajungă în Brăila abia după ora 14.00, iar la ora 15.30 a început conferinţa de presă de după comandamentul de la Brăila. Bineinţeles, ca şef de ceremonie, preşedintele tuturor brăilenilor la timonă. De altfel, specialistul în detectarea de OZN-uri nu a apucat să vorbească prea mult, lăsându-l pe proaspăt venitul din concediu să conducă ostilităţile.

Stancu a vrut să arate întregii ţări că, deşi a fost plecat, a ştiut în permanenţă cum se desfăşurau ostilităţile la Brăila. Si a început să raporteze că lucrurile la Brăila sunt aproape rezolvate, mai avea puţin şi spunea că se circula aproape ca vara. Nu a uitat să spună că drumurile judeţene, cele care sunt în atribuţia Consiliului Judetean să fie întreţinute şi deszăpezite, sunt aproape gata de a fi repuse în circulatie în totalitate. La final, au urmat intrebările presei. Cea care si-a luat prima inima în dinţi să-l intrebe ceva pe stăpânul Brăilei a fost jurnalista de la B1TV, Mădălina Poenaru. Atât i-a trebuit jupânului! A răspuns în doi peri la intrebarea jurnalistei, care tremura de câteva zile prin nămeţii din Brăila, şi a încheiat rapid conferinţa de presă. Când credea că toate camerele au fost închise, a început răfuiala cu ziariştii prezenţi. Numai ca cei de la B1 nu închiseseră camera şi au înregistrat excesele de furie ale stăpânului. Din acel moment, toată presa vuieşte despre ieşirea „grofului” de la Brăila, mai puţin un post de televiziune care se rafuieşte în continuare cu Traian Băsescu.

Ieşirea lui Bunea Stancu nu e o premieră pentru ziariştii din Brăila, dar în ultimele zile au început să simtă pe pielea lor comporatmentul său iganr şi cei din presa centrală. Ieşirea grobiană a liderului de la Brăila l-a lasat indiferent pe ministrul Duşa, care nu a avut nici un fel de reacţie când Stancu a început să descarce „artileria grea”. Dacă cineva se aşteaptă de la Bunea Stancu să-şi ceară vreodată scuze jurnalistei, se înşeală amarnic. Iar comportamentul lui Stancu, dar si cel al ministrului Duşa, nu sunt altceva decât o dovadă a dispreţului cu care sunt trataţi cetăţenii Brăilei, dar şi cei ai întregii ţări de actualii guvernanţi.

Reacţia partidelor de opoziţie s-a rezumat deocamdată la câteva declaraţii de condamnare a ieşirii din bârlog a preşedintelui CJ Brăila, deşi probabil că cea mai bună variantă ar fi aceea de a strânge semnături pentru demiterea acestuia din funcţia pe care o deţine cu votul multora dintre cei care au stat înzăpeziţi câteva zile. Pentru că acesta se face principalul vinovat pentru nedeszăpezirea drumurilor judeţene, principalele localităţi afectate fiind, de altfe, acelea care nu au primari PSD: Viziru, Unirea, Bordei Verde, Galbenu, Jirlău, Vişani, Făurei, Cireşu, Victoria şi Gradiştea.

Oricum, faptul că Braila a rămas fără prefect până la viitoarea şedinţă de Guvern este o victorie înregistrată de Bunea Stancu, care se luptă pentru a-l mazili pe Obreja încă dinainte ca acesta să fie numit în funcţie, în vara anului trecut. Gheorghi Obreja, susţinut pentru funcţia de prefect de Partidul Conservator, a fost în permanenţă o ţintă pentru Bunea Stancu, iar de disfunctionalităţile înregistrate în cadrul acţiunilor de deszăpezire acesta nu este deloc străin, prefectul fiind sabotat de cei care ar fi trebuit să i se subordoneze. Cea mai eleocventă dovadă este cea a subprefectului Cătălin Ionuţ Grosu, care, aflat într-o conferinţa de presă, nu a răspuns deselor telefoane primite de la prefect, iar când, în cele din urmă, i-a răspuns, subprefectul s-a scuzat spunând că nu poate răspunde la trei telefoane deodată.

Oare cetăţenii care l-au votat pe Stancu în 2012 ce părere au despre ieşirile celui pe care l-au desemnat pentru al treilea mandat?

Ar trebui ca acesta să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al CJ Brăila după ieşirea de astăzi şi după modul în care a lăsat să fie deszăpezite drumurile judeţene din Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.