• Contact
luni, 16, iunie 2025
No Result
View All Result
ProBraila
28 °c
Ro
29 ° S
29 ° D
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social
No Result
View All Result
ProBraila
Home Lifestyle

Tort de ciocolata

02/02/2013
in Lifestyle
Timp de citire:2 mins read
A A
0
Tort de ciocolata
0
Distribuiri
6
Vizualizări
Share on FacebookShare on TwitterShare on Whatsapp

Tort de ciocolata

Ingrediente:

ArticoleSimilare

A fost aprobat actul normativ prin care se prelungește limitarea adaosului comercial la unele alimente de bază și adaugă noi produse la lista existentă

Luna aceasta, în județul Brăila vor fi distribuite 15.894 pachete cu alimente acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate

Ofertă în prima săptămână din martie la Cofetăria Caramelo by Vero

Pentru blat:

5 oua

5 linguri zahar

1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie

3 linguri ulei

5 linguri faina

2 linguri cacao neagra

2 linguri ciocolata amaruie rasa

1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

400 g ciocolata amaruie

400 ml smantana pentru frisca

300 g unt

2 linguri cacao

Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine densa si consistenta. Galbenusurile se mixeaza cu cele 3 linguri cu ulei si se adauga in spuma de albus amestecand usor. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacao, praful de copt si ciocolata rasa. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana blatul va deveni ferm la atingere. Cand este gata se scoate cu tot cu hartie pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele bucatele se pune intr-un vas impreuna cu smantana pentru frisca, apoi la foc mic pana smantana da in clocot si ciocolata se topeste. Dam deoparte si adaugam untul.  Amestecam pana compozitia se omogenizeaza, lasam sa se racoreasca si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Crema se va intari dar va curge.

Punem cacaoa peste crema de ciocolata, mixam la viteza mica pana se incorporeaza, apoi la viteza mare pana crema devine ferma si pufoasa.

Peste blatul racit punem aproximativ 2/3 din crema, restul pastram pentru ornat. Taiem apoi blatul in 4 fasii egale ca marime.

Luam o fasie si o rulam, apoi o punem pe platoul in care vom asambla tortul. Celelate fasii le punem in continuarea primei fasii rulate, formand astfel o spirala mai mare. Finisam si ornam cu restul de crema.

Etichete: cacaociocolatafainanuciretetaretetetortTort de ciocolatauleizahar
ShareTweetSend
No Result
View All Result

Articole recente

  • Arestat preventiv pentru conducerea unui autovehicul având o alcoolemie de 3,23 g/l alcool pur în sânge 15/06/2025
  • Peste 40 de sancțiuni aplicate de polițiștii Serviciului Rutier 15/06/2025
  • Video: Razii de amploare sâmbătă seara 15/06/2025
  • Reprezentanta județului Brăila s-a clasat pe locul 2 la Campionatul Național de Fotbal Unificat în 7 fete 15/06/2025
  • ”BOOM BOOM” și ”Princess”, câștigătorii ediției a X-a a Concursului național ”Majorette Fest Dance” de la Brăila 15/06/2025
  • Locuri de muncă vacante în județul Brăila 15/06/2025
  • Termeni si conditii
  • Politică de confidențialitate
  • Politica cookies
  • Setări GDPR
  • Contact
Telefon: +40 788 760 194

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Setări GDPR
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vezi preferințele
{title} {title} {title}
No Result
View All Result
  • Actualitate
  • Politica
  • Administratie
  • Sport
  • Cultura
  • Economie
  • Interviuri
  • Social

© Probr.ro 2022. Created by IMCreative.ro.

Go to mobile version