Politica

Tomac cere demiterea ministrului Liviu Pop

Tomac cere demiterea ministrului Liviu Pop
Tomac cere demiterea ministrului Liviu Pop
Tomac cere demiterea ministrului Liviu Pop

Preşedintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, i-a solicitat premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop, după ce acesta a cerut revocarea şefilor a 13 inspectorate şcolare judeţene, printre acestea aflându-se și cel din Brăila. De asemenea, Tomac a spus că „oameni care au responsabilitatea pregătirii noului an școlar” sunt înlocuiți „noaptea, ca hoții”.

La mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar, Liviu Pop a transformat educaţia într-un teatru de război, revocând din funcţii prin fax 13 şefi de inspectorate şcolare judeţene. Preocupat doar de politizarea sistemului de învăţământ şi de afacerea manualelor (de sport şi dirigenţie), acesta a devenit o adevărată ameninţare la adresa viitorului României. Îi cer premierului Tudose să îl demită de urgenţă pe ministrul Educaţiei – o catastrofă naţională”, precizează Eugen Tomac, într-un comunicat al PMP.

El adaugă că „Istoria se repetă! Oameni care au responsabilitatea pregătirii noului an şcolar ce bate la uşă, care nu au fost numiţi politic în funcţii, sunt înlocuiţi fără nicio explicaţie plauzibilă, noaptea, ca hoţii!”

Deputatul PMP susține că ceea ce face Liviu Pop este inadmisibil. Potrivit acestuia, „din 2012, de când PSD guvernează România, educaţia a bătut pasul pe loc, ba chiar din anumite perspective a făcut paşi înapoi”.

[quote]Haosul creat de schimbările fără noimă, lipsa proiectelor europene pentru educaţie, momirea profesorilor cu măriri de salarii amânate la nesfârşit, toate acestea sunt nereguli care poartă marca PSD. Nu este însă de mirare că s-a ajuns aici dacă educaţia este condusă de personaje precum acest Liviu Pop, consacrat pentru încurajarea doctoratelor copy-paste[/quote], susţine Tomac.

Tomac spune că demiterea ministrului Educației va scuti PSD de următoarea moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern.

„Domnule prim-ministru, vă rog să aplicaţi şi dumneavoastră aceeaşi metodă şi să îl demiteţi de urgenţă pe Liviu Pop, o catastrofă naţională, prin fax. Vă veţi scuti partidul de următoarea moţiune de cenzură, pe tema dezastrului din educaţie, împotriva propriului guvern”, mai spune Tomac.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •