[quote style=”1″]Si daca va ganditi ca se vor sfarsi vreodata retetele de tarte cu fructe…va inselati amarnic. Cata vreme pe fata pamantului se vor gasi fructe, cineva tot se va gasi sa faca cate o tarta…si cand nu vor mai fi, poate se va face din altceva,…poate din “ridichi”,…”rumegus”, …”mofturi”…sau mai stiu eu ce! Ma intreb totusi ce se va intampla daca nu se vor mai gasi oua…?! Mda…!
Da’ sa lasam filosofia asta paguboasa intr-u ale tartelor si sa povestim despre o Tarta cu visine a la Maitre, cu visine adevarate (in sensul ca au fost culese de mana Maitre-ului, jumate’ cu voia proprietarului de drept, jumate’ fara voia lui, adica cam in subsidiar asa… da’ de obicei ce nu stii, nu te poate afecta…). Prin urmare am jumulit niste visine faine de pe crengile visinului, cu gand sa pun de-o visinata, da’ asta o povestim cu alta ocazie si in mod firesc, vazand visinele alea mari si frumoase, am oprit o mana, adica cam doua… si de-o tarta. Nu-i valabila nicidecum sintagma cu “…tichia de margaritar…”, ca oricum pe anu’ asta nu am facut…asa ca le-am lasat decuseara cu zahar sa-si lase sucul, dupa ce fireste le-am scos samburii asa ca dis de dimineata am avut materia prima pentru Tarta cu visine a la Maitre.[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 1 kg de visini frumoase, curatate de samburi
- 8 oua de tara
- 8 linguri de faina
- 8 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 2 plicuri praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- Coaja rasa de la o lamaie
- Sare
- 2 linguri de pesmet
- 50 g margarina
[/list]
Mod de preparare:
Ai, gatam cu vorbaria, visini avem bre, catam sa videm ci ni mai trebe in rest, ca nu-i lucru di saga…
Cum nu-i mare “bataie” de cap sa batem o tarta, procedam asa…
Separam de 8 ori galbenusul de ou (pentru ca avem 8 oua, fireste), asezonam cu un praf de sare si-amestecam olecuta.
Separat, batem spuma albusurile, adaugam galbenusurile, uleiul, zaharul (si ala’ vanilat si ala’ nevanilat), praful de copt si faina (cernute odata) si coaja de lamaie.
Daca am urmarit retetele de tarta, deja avem tava, asa ca o ungem jur-imprejur cu margarina si o tapetam cuvincios cu pesmet.
Din visinile cu zahar, curatate si scurse, asezam in “fundul” tavii un strat generos.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Turnam cu mana sigura peste visini compozitia de tarta, apoi deasupra mai “zvarlim neglijent” cateva visini pentru décor.
Dam tarta la cuptor pentru 45 minute si obtinem o miiiinunaaata Tarta cu visine a la Maitre.
Servim rece cu visini in suc propriu.
Succes si pofta buna!
Sursa: Retete Culinare