[quote style=”1″]Si ce poate fi mai de sezon decat o Tarta cu cirese si capsuni? Basca, se face si usor, nu-ti trebuie mare lucru, o mana de cirese, cateva capsuni, ceva oua “ratacite” prin frigider si alte maruntisuri, nu? Mda, si nici nu este o lucrare grea, de sa zici ca muti muntii din loc, asa pret de-o cafea, un pic mai lunga. Bunn, povestim astazi despre tarta asta minune, savarsita din fructe, cu un gust excelent, tovaras de nadejde la o cafeluta. Insa, de ce sa nu recunosc, Tarta cu cirese si capsuni a fost un pretext pentru a incerca un aparat “smecheros” de scos samburii de cirese, s-a comportat cu brio, asa ca pot spune ca sunt dublu castigator…si cu aparatul…da’ si cu tarta. Totusi sa nu divagam, asa ca haidem sa vedem cam ce ne trebuie de-o tarta…
No, acuma incepem, ca sa nu “ramanem de caruta”…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 100 g cirese
- 100 g capsuni
- 6 oua
- 200 g faina
- 6 linguri zahar
- 2 lingura ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja de lamaie rasa(optional)
- un praf de sare
- ½ lingurita praf de copt
- Si inca cateva fructe pentru décor, sa nu fie Tarta chiar asa…”in pielea goala…”
[/list]
Mod de preparare:
Separam galbenusurile de ou, asezonam cu un praf de sare si-amestecam olecuta.
Separat, batem spuma albusurile, adaugam galbenusurile, uleiul, zaharul (si ala’ vanilat si ala’ nevanilat), praful de copt si faina.
Rostuim o tava de tarta, daca avem, daca nu, apreciez ca este o ocazie numa’ buna sa ne cumparam,…si o tapetam bine cu faina.
Turnam in tava ½ din compozitie, adaugam capsunile (care am avut grija in prelabil sa le feliem), mai turnam si restul de compozitie si zvarlim “neglijent” visinile pe ici pe colo.
Dam pentru 45 minuta la cuptorul preincalzit la 180 grade si apoi, cand s-a racit savuram minunatia, dar nu inainte sa o decoram cu fructele de sezon folosite si la compozitie.
Succes si pofta buna!
Sursa: Retete Culinare