Actualitate

Tanara din Republica Moldova, depistata cu sedere ilegala in judetul Braila

Tanara din Republica Moldova, depistata cu sedere ilegala in judetul Braila

O tânără în vârstă de 23 de ani din Republica Moldova a fost depistată de poliţiştii de imigrări din Brăila, care, deși este membru de familie a unui cetăţean român, nu și-a reglementat dreptul de ședere în România. Tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 600 de lei şi îndrumată să-şi reglementeze dreptul de şedere.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 20 aprilie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, a  fost depistată, cu şedere ilegală, o tânără, în vârstă de 23 de ani, din Republica Moldova. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, la expirarea dreptului de şedere conferit de paşaportul biometric, aceasta nu a părăsit teritoriul României şi nici nu a întreprins demersurile legale pentru prelungirea acestui drept, fiind căsătorită cu un cetăţean român.

Întrucât, este membru de familie a unui cetăţean român, persoana a fost îndrumată să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reşedinţă, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere.

Totodată, tânăra din Republica Moldova a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 600 lei, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România republicată.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Polițiștii din cadrul Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila fac apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului invitându-i să îi contacteze pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •