Actualitate

Tâlharul din Făurei prins cu ajutorul câinelui polițist Vog

Tâlharul din Făurei prins cu ajutorul câinelui polițist Vog

Luni, 11 martie a.c, polițiștii brăileni, cu sprijinul câinelui polițist VOG, au reușit să-l depisteze pe un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Făurei, bănuit de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată. Marți, polițiștii brăileni l-au prezentat pe eroul acțiunii de prindere a tâlharului, câinele Vog.

Duminică seara, la ora 22.00, o femeie, în vârstă de 77 de ani, din orașul Făurei, județul Brăila, a sesizat faptul că, la ora 21:30, o persoană necunoscută, cu o șapcă trasă pe ochi, a pătruns în incinta locuinței sale și, prin folosirea unor acte de violență, i-a sustras suma de 500 de lei, telefonul mobil și cartea de identitate.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila a fost constituită o echipă mixtă, din care a făcut parte și câinele polițist Vog, cu sprijinul căruia s-a reușit identificarea, la scurt timp, a unui bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Făurei, bănuit de comiterea faptei.

Conductorul lui Vog, agent şef adjunct Marian Hârjoghe, a povestit cum a reușit să-l depisteze câinele său pe infractor.

[quote]Când am ajuns la casa unde locuia bătrâna, am întrebat-o pe unde a umblat infractorul. Am intrat în casă, ușor, cu mănuși, să nu stric urmele pentru colegul de la criminalistică. Era totul răvășit pe jos, în casă. Din câte am înțeles i-a pus mâna în gât femeii întrebând-o unde-s banii. Am căutat <>, așa se cheamă locul de plecare. Hoțul furând lasă urme mai puternice, de la adrenalină, de la emoții. După ce a luat urma câinele a ieșit din curte pe stradă și apoi a intrat pe strada din spatele locuinței femeii. Câinele s-a oprit pe strada din spate, cam în dreptul casei bătrânei, după ce a mers cam 800 de metri. Am întocmit procesul verbal în care am scris că VOG s-a oprit în dreptul imobilului de la respectiva adresă, iar colegii mei au știut mai departe ce au de făcut.[/quote] a povestit agent şef adjunct Marian Hârjoghe.

Vog este născut pe 20 iulie 2017. Acesta a fost preluat de la Centrul Chinologic Sibiu la vârsta de 7 luni şi până la vârsta de 1 an şi 9 luni a făcut un predresaj cu conductorul, mergând la antrenamente în parc, pe câmp şi zone cu vegetaţie. Din aprilie anul trecut acesta a intrat în pâine, iar cazul de la Făurei este doar unul dintre cazurile rezolvate de polițiști cu ajutorul câinelui Vog.

[quote]În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiuni de tâlhărie calificată. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate[/quote] a precizat purtător de cuvânt al IPJ Brăila, inspector de poliție Laura Belciugan.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •