Ingrediente :
– 2 pulpe mari de pui (intregi)
– o legatura morcovi noi
– o legatura leurda
– un fir de praz
– un fir mai gros de pastarnac
– o gulie
– o legatura leustean
– 2 galbenusuri
– 400 ml iaurt grecesc
– 2 linguri ulei de masline
– sare si piper dupa gust
– un praf de nucsoara
Mod de preparare:
Spalam bine pulpele de pui si le punem la fiert in 2,5 litri de apa cu sare, la foc moderat. Supa trebuie spumata foarte bine si cand carnea nu mai face spuma, punem morcovii, gulia si pastarnacul, toate curatate si taiate bucati mari. Lasam sa fiarba pana legumele sunt moi si furculita intra bine in carne. Scoatem pulpele, le curatam de piele si taiem toata carnea cubulete. Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si calim 1-2 minute prazul taiat marunt (cu tot cu partea verde), apoi adaugam leurda maruntita si le calim impreuna alte 2 minute, apoi punem carnea de pui taiata cubulete, condimentam cu sare, piper si nucsoara si le lasam cateva minute la foc mic, sa se intrepatrunda aromele.
Separat, amestecam iaurtul si galbenusurile si cu ele dregem supa de carne , dupa ce am scos doar carnea din ea. Punem si leusteanul taiat marunt si le lasam toate sa dea cateva clocote impreuna, apoi le dam prin blender pentru a obtine supa cremoasa. Nu va fi ca o supa crema, ci mult mai linchida, insa foarte gustoasa. In crema obtinuta punem si amestecul de praz, leurda si carne, amestecam bine si mai gustam o data pentru a vedea daca mai trebuie condimente.
Pofta buna!