Sport

Steaua la al 24-lea titlu de campioana

Steaua la al 24-lea titlu de campioana
Steaua la al 24-lea titlu de campioana
braileanul Alex Chipciu- campion cu Steaua

FC Steaua Bucuresti a devenit sambata, 4 mai, campioana Romaniei, dupa ce Petrolul Ploiesti, echipa de pe locul al doilea, a inregistrat doar un rezultat de egalitate pe terenul celor de la CS Severin, scor 2-2, ceea ce a dus la o diferenta de 16 puncte intre cele doua echipe, cu cinci etape inainte de finalul sezonului.

Ultimul titlu a fost castigat in editia 2005-2006 cu 60 de puncte in 30 de etape. Steaua a inceput campionatul din 2005-2006 cu Oleg Protasov, iar din retur pe banca Stelei a fost Cosmin Olaroiu. Sezonul acesta Steaua a avut un singur antrenor, Laurentiu Reghecampf.

Atat in editia 2005-2006, cat si in actuala editie de campionat, la Steaua a evoluta un jucator brailean. In 2006, Banel Nicolita a iesit campion cu Steaua, iar in acest an, acest privilegiu il are Alexandru Chipciu. Daca in editia 2005 – 2006, Banel Nicolita a jucat in 29 de meciuri si a marcat 7 goluri pentru Steaua, in actuala editie de campionat Alexandru Mihaita Chipciu a jucat in 26 din cele 29 de meciuri pentru Steaua si a inscris de sase ori in Liga 1.

Steaua va fi 100% cap de serie in toate cele trei tururi preliminare in tentativa de a se califica in grupele Ligii Campionilor. Chiar daca nu mai are loc direct în grupele Ligii, campioana din România are un traseu abordabil.

Rezultatele modeste din ultimele sezoane in competitiile europene au facut ca Romania sa ajunga pana pe locul 22 in clasamentul coeficientilor UEFA. Vestea buna pentru fanii Stelei este ca, datorita reformei presedintelui UEFA, Michel Platini, nu vom intalni nici o echipa din primele 12 campionate ale Europei in preliminarii. Pentru campionatele de la locul 14 in jos sunt asigurate 5 locuri in grupele Ligii Campionilor. Ceea ce inseamna ca cinci echipe vor fi sigur cap de serie in toate tururile preliminare, cele cu coeficientul de echipa cel mai bun, iar Steaua este una dintre acestea, doar FC Basel, BATE Borisov si Celtic Glasgow au coeficienti mai buni ca ai Stelei. Nicio alta echipa din cele 40 de tari care vor intra in preliminarii pe traseul campioanelor nu are coeficient mai mare decat al Stelei, care este 35,604.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.