Administratie

Stații suplimentare pe anumite intervale orare pe traseele Braicar

Stații suplimentare pe anumite intervale orare pe traseele Braicar

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței CLM de marți, 16 aprilie, a fost prelungirea traseelor a patru linii ale Braicar cu una sau chiar două stații în anumite intervale orare. 

Astfel, de luni până sâmbătă, în intervalele orare: 6.00-7.45, 14.30-15.40 și 17.20-17.40 traseele autobuzelor 5 și 35 vor fi prelungite pe Șoseaua Focșani până la Complex Armonia, acolo unde funcționează SC Glorious Lighting SRL. Traseele 3 și 4 vor avea două stații în plus, la Mistral și la Yazaki, în intervalul orar 6.30 – 8.00 și 14.30 -17.00. Traseul 3 funcționează în aceste perioade cu 4 autobuze, traseul 4 cu 5 autobuze, traseul 5 cu 7 autobuze și traseul 5 cu 4 autobuze.

Consilierul PNL, Adrian Tabarac a atras atenția în cadrul ședinței CLM asupra faptului că, deși unele trasee ale autobuzelor s-au îmbogățit cu stații noi, durata de efectuare a unei curse a rămas neschimbată, ca și numărul de mijloace de transport aflate pe traseu. Tabarac a spus că în general graficul de pe hârtie nu corespunde cu cel de pe teren, iar călătorii stau câte zeci de minute și așteaptă în stații.

”Starea critică a parcului auto de la Braicar a făcut obiectul nenumăratelor sesizări PNL Brăila, care a semnalat pericolul pentru traficul și călătorii brăileni. Devine imperativă rezolvarea situației de la Braicar. În ultima vreme din ce în ce mai multe voci curajoase din interiorul societății confirmă problematica semnalată de noi! Domnul Săndulescu, însă, refuză să își asume orice responsabilitate, inlcusiv pentru întârzierile mașinilor și programul de transport. Domnul director deleagă responsabilitatea managerială prin faptul că CLM-ul aporbă aceste programe de transport, însă calitatea serviciilor intră în sarcina Braicar. Chiar nimănui nu-i pasă de faptul că brăilenii așteaptă și câte o oră în stație?”, a întrebat retoric consilierul liberal Adrian Tabarac.

Directorul Braicar, Cornel Săndulescu a spus că ”toate aceste grafice se regăsesc în desfășurarea cronologică a parcursului pe aceste trasee și ele se respectă”.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 20 de voturi pentru și cinci abțineri, ale consilierilor liberali, cu excepția lui Petrică Popa.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •