Sport

Sportul Chiscani invinsa cu 2-0 pe terenul liderului

Sportul Chiscani invinsa cu 2-0 pe terenul liderului

Sportul Chiscani a jucat primul meci oficial din anul 2018 pe terenul liderului seriei a II-a din Liga a 3-a și chiar dacă și-a întărit lotul în această iarnă, iar gadele au avut mai multe absențe, Progresul Spartac București s-a impus cu 2-0 (2-0). Sportul Chiscani a avut multe momente în care a jucat de la egal la egal cu liderul seriei și a răspuns dominării gazdelor cu câteva contraatacuri, care însă nu au fost finalizate și cu gol.

Jocul a început în nota de dominare a Progresului, care și-au creat bune ocazii încă din startul partidei. Nechita a șutat din lovitură liberă, în minutul 6, dar Ghighimoc a fost la post. În minutul 8 același Nechita a încercat poarta cu un șut din afara careului, pe lângă poarta celor de la Chiscani. În minutul 11 Iordache a reluat cu capul peste poarta apărată de Răduță, apoi Boiangiu a avut și el o oportunitate de a deschide scorul, în minutul 16, dar Ghighimoc a prins șutul jucătorului de la Progresul. La cornerul rezultat, Stoian a reluat cu capul periculos, însă tabela nu s-a modificat.

În minutul 20, la o fază pe partea dreaptă, Parfeon a trimis balonul înapoi pentru Apostol care, de pe loc, a trimis o torpilă imparabilă, de la peste 25 de metri și mingea a mușcat muchia interioară a transversalei și s-a dus la vinclul din stânga, 1-0.

Gazdele s-au menținut în pressing avansat, iar Stanciu a avut o lovitură liberă de la 18 metri care l-a întins pe portarul Ghighimoc. Progresul și-a mai creat și alte oportunități, însă în minutul 34 portarul Răduță s-a remarcat deviind un șut periculos al lui Vârlan.

Golul al doilea a venit în minutul 37, după ce Stanciu a executat repede o aruncare de la margine din zonă centrală. Progresiștii i-au prins pe oaspeți nepregătiți și, pe superioritate numerică,  Apostol a pasat înapoi pentru Geană care a șutat cu efect în vinclul din dreapta porții celor de la Chiscani, 2-0.

La adăpostul celor două goluri Progresul a jucat pragmatic în repriza secundă, preferând să conserve avantajul. Tudorache a mai avut o bună ocazie, singur cu portarul, după care meciul s-a transformat într-unul de uzură.

În minutul 47 Ghighimoc s-a opus șutului lui Apostol. În minutul 57 Coman a căzut în careul gazdelor, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, iar un minut mai târziu Chihaia a șutat mingea deviata de un adversar, care a ajuns la Gigel Costache, iar acesta a șutat peste transversală.

Progresul Spartac: Răduță – Parfeon, Stoian, Frangu, Lixandru – Geană – Apostol, Nechita, Boiangiu – Tudorache, Stanciu. Au mai jucat în repriza secundă: Grigore, Militaru și Stângă.

Sportul Chiscani: Ghighimoc – Bălan (min. 85: Crăciun), Preda, Pârlog, Costache – Căldăraru – Cristian (min. 87: M. Pascu), Vârlan (min. 58: Vlad), Chihaia, M. Iordache – M. Coman (min. 58: Ndigwe).

Iata celelalte rezultatele ale etapei a XV-a:

Delta Dobrogea Tulcea – ACSM Olteniţa 1-1 (0-0): Pîslaru (48) / Moise (88)

CSM Râmnicu Sărat – Unirea Slobozia 0-3 (0-1): Toma (35 – pen., 63), Buca (50)

Înainte Modelu – Axiopolis Sport Cernavodă 1-2 (0-0): Radu (75) / Vieru (55), Fotescu (60 – pen.)

Metalul Buzău – FCSB 2 1-2 (0-0): M. Ion (68 – pen.) / Stoica (51), Mihailo (61)

ASSCS Farul Constanţa – FC Voluntari 2 3-0 (2-0): Diakite (20), Cârstocea (44), Grigoraş (65)

Victoria Traian – Agricola Borcea 1-3 (1-1): Baciu (18) / Gaţă (48, 53), Grigore (72)

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •