Sport

Sportul Chiscani a promovat in Liga a 3-a

Sportul Chiscani a promovat in Liga a 3-a
Sportul Chiscani a promovat in Liga a 3-a
Sportul Chiscani a promovat in Liga a 3-a

Sportul Chiscani a reușit sâmbătă după amiază ce nu a reușit în urmă cu o săptămână pe teren propriu și a câștigat cu 4-1 (1-0) meciul cu Șoimii Topolog. Echipa pregătită de George Pascu a jucat cu curaj meciul retur și a obținut o victorie concludentă chiar pe terenul celor de la Șoimii Topolog, campioana județului Tulcea.

Sportul Chiscani a intrat decisă să-și tranșeze victoria în acest meci și după două ratări ale lui Pascu și Durbacă, în minutul 29 Durbacă a obținut un penalty, fiind faultat în careu de Moldoveanu. Dacă în meciul tur Durbacă a executat lovitura de pedeapsă obținută de Crăciun, de data aceasta cel care a executat penalitatea a fost Andrei Crăciun. Din păcate șutul mijlocașului brăilean a trecut peste poartă și tabela a rămas neschimbată. Campioana Ligii a 4-a din Brăila a reușit să deschidă scorul în minutul 36 prin golgheterul Vali Durbacă, care a reluat în plasă o minge respinsă de portarul Banu, tot în urma unui șut din interiorul careului al golgheterului Sportului Chiscani. Echipa brăileană a intrat la vestiare cu avantaj de un gol, suficient pentru a-și asigura promovarea în Liga a 3-a.

Ionuț Huțu a majorat diferența pe tabela de marcaj în minutul 68 și meciul părea decis. Peste doar 4 minute gazdele au redus din handicap prin Moldoveanu, care a reaprins speranțele celor de la Topolog că pot duce meciul în prelungiri dacă mai înscriau o dată. Numai că cei care au mai înscris au fost tot cei de la Sportul Chiscani. În minutul 82 Ionuț Huțu a majorat din nou diferența la două goluri, iar în minutul 90 Claudiu Boariu a stabilit rezultatul final, 4-1 pentru Sportul Chiscani.

Această promovare în Liga a 4-a vine după ce în ultimii 3 ani campioanele județului Brăila au ratat promovarea în aceste baraje pentru Liga a 3-a. Ultima echipă din Brăila care a reușit promovarea în Liga a 3-a a fost Conpet Cireșu în sezonul 2012-2013. Astfel, în sezonul 2016-2017 Brăila va avea o echipă în Liga a 2-a, Dacia Unirea Brăila și o echipă în Liga a 3-a, Sportul Chiscani.

Sportul Chiscani: Leonard Ghighimoc Filip – Claudiu Boariu, Lucian Dobrin, Ionuț Smeu, Alexandru Zărnescu – Andrei Crăciun – Alin Bălan (min. 70 Octavian Vârlan), Gigel Costache, Cristian Pascu (min. 77 Florentin Milea), Ionuț Huţu – Valentin Durbacă (min. 86 Marius Ion).

Şoimii Topolog: Banu – C. Ciobanu, Moldoveanu, Niţor, Frăţilă – Tudorache (min. 46 Săraru), Rusu, Măciucă (min. 85 S. Ciobanu), Lupu – Nane, Pasata.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •