Evenimente

Sosele insangerate

Sosele insangerate
Sosele insangerate
Sosele insangerate

Zilele de marti, joi si vineri sunt fatidice atat pentru soferii braileni, cat si pentru pietoni. In aceste trei zile au loc cele mai multe accidente. De la inceputul anului, pe sosele brailene au avut loc 15 accidente rutiere grave, in urma carora, 5 persoane si-au pierdut viata si alte 14 au fost grav ranite. Cele mai multe accidente s-au produs din cauza depasirilor neregulamentare.

Pe parcursul trimestrului I al anului 2013, politistii Serviciului si Biroului Rutier au efectuat cercetarea la fata locului in urma producerii a 15 accidente rutiere grave, soldate cu 14 raniti grav si 5 persoane care nu au supravietuit. In anul 2012, in aceeasi perioada, au avut loc un numar de 26 de accidente rutiere grave, soldate cu 6 persoane decedate si 23 ranite grav.
Din totalul accidentelor produse, 6 au fost in municipiu, unde au fost inregistrate 5 victime accidentate grav, din care o persoana a decedat si 9 accidente in judet, soldate cu 9 accidentati grav si 4 morti.

Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost depasirea neregulamentara, din cauza careia au avut loc 3 accidente rutiere, soldate cu 3 raniti grav si 3 persoane decedate; traversarea neregulamentara, care a generat 3 accidente rutiere, soldate cu 3 raniti grav si o persoana decedata si conducerea pe contrasens, care a generat 3 accidente rutiere, cu doua persoane ranite grav si una decedata.
„Pentru prevenirea acestor evenimente, politistii braileni revin cu urmatoarele recomandari adresate conducatorilor auto: sa adapteze viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic; sa pastreze in mers distante suficiente fata de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri in conditii depline de siguranta, atunci cand se impune; sa sporeasca atentia si sa se asigure suficient la efectuarea manevrelor de depasire si in apropiere de trecerile pentru pietoni; sa foloseasca luminile din dotarea autoturismelor, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, ploaie abundenta sau ceata densa; sa respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau alte vehicule; sa foloseasca centura de siguranta care poate salva viata in caz de accident. Conducatorii auto trebuiesa nu foloseasca telefonul mobil in timp ce conduc, daca nu au sistem “hands-free”; sa evite sa se angajeze cu pasagerii in discutii care pot distrage atentia de la drum!; sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice!; sa nu conduca in conditii de oboseala si sa opreasca din cand in cand, pe parcursul traseului de maxim 300 de km, pentru destindere si refacere a fortelor”, a declarat Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Intre orele 12:00-18:00 au loc cele mai multe accidente

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs in zilele de marti, cand in primul trimestru al acestui an au avut loc 4 accidente cu 3 raniti grav si un decedat, joi cand s-au inregistart 4 accidente cu 4 persoane ranite grav si una decedata si vineri cand au fost 3 accidente cu o persoana decedata si 3 ranite grav. Cu preponderenta, accidentele au fost inregistrate in intervalul orar 12:00-18:00 (5 accidente soldate cu 4 raniti grav si doi decedati) si 00:00-06:00 (4 accidente cu 4 raniti grav si 3 decedati).
Nu uitati ca: depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice; viteza determina cresterea distantei de franare necesara opririi autovehiculului in siguranta; viteza determina agravarea consecintelor accidentelor rutiere indiferent de cauza.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.