Fireste, in cotidianul tumultos prin care trecem cu totii, avem nevoie de acele bucati de carne de vita, vitel, miel sau porc, care sunt susceptibile a fi pregatite in cel mai scurt timp si care au nevoie de cel mai redus timp de preparare termica.
In cele ce urmeaza, vom trece impreuna in revista lista celor mai bune bucati de carne.
In ceea ce priveste carnea de miel
Este un sortiment de carne apreciat cu precadere de cunoscatori la justa valoare, desi in ceea ce ne priveste, apreciem ca suntem mari consumatori de carne de miel (in preajma sarbatorilor pascale fireste). Carnea prezinta o cromatica roz intens si are un gust caracteristic puternic, dar in acelasi timp cu nuante fine si provine in exclusivitate din sacrificarea mieilor cu varsta cuprinsa intre 4 luni si 1 an. Ca o caracteristica speciala, tot vorbeam de nuante, acestea pot varia functie de zona de pasunare a animalului, pasune montana, pasune in zona saraturoasa, etc. unde carnea “imprumuta” oligoelementele din nutret.
Muschiul de miel (zona coloanei vertebrale) este cel mai cunoscut si folosit sortiment de carne, acesta se prelucreaza in felii (Cotlete de miel). Sub aceasta forma se regaseste in marea majoritate a preparatelor pe baza de carne de miel.
Cotletul fara os, denumit si File sau Muschiulet de miel, este mai putin raspandit la noi, deoarece cantitatea obtinuta este relativ mica, asta nu inseamna ca este mai putin gustos, ci ca factorul “cost” poate fi la un moment dat pronhibitiv.
Dealtfel File-ul este si cel mai valoros sortiment de carne de miel, acesta prezentand un aspect fraged, fara colagen, grasime sau zgarciuri.
Sursa: Retete Culinare