Actualitate

Șoferii băuți pericol pe șosele

Șoferii băuți pericol pe șosele

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate peste 450 de abateri de la legislația rutieră şi au fost reţinute 50 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 19 – 25 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 454 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 38 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 12 certificate de înmatriculare.

Astfel, duminică seara, în jurul orei 23:05, un brăilean, în vârstă de 18 ani a condus un autovehicul pe strada Eroilor, din municipiu, unde a lovit o maşină care era parcată şi un copac.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul are permisul de conducere suspendat.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,52 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul având permisul de conducere suspendat şi conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului.

Tot ieri, în jurul orei 17:00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din comuna Bordei Verde, în timp ce conducea un autovehicul pe DC 12, între localităţile Constantin Gabrielescu şi Bordei Verde.

Întrucât şoferul a suflat insuficient, în repetate randuri, în aparatul etilotest, acesta a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru a se stabili dacă bărbatul a consumat băuturi alcoolice.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •