ProBr

Soferi de vehicule de transport persoane depistati sub influenta alcoolului

Soferi de vehicule de transport persoane depistati sub influenta alcoolului
Soferi de vehicule de transport persoane depistati sub influenta alcoolului
Soferi de vehicule de transport persoane depistati sub influenta alcoolului

Poliţiştii brăileni au verificat peste 200 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

În perioada 05-06 septembrie a.c., s-a desfășurat la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat 212 autovehicule destinate transportului de persoane şi au constatat 50 de abateri, pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de 24.300 de lei.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 6 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două sancțiuni pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 8 pentru opriri neregulamentare, 5 pentru transport de persoane în plus față de capacitatea autovehiculului, iar 3 pentru că au condus un autovehicul cu defecţiuni tehnice.

De asemenea, în două cazuri, s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În ziua de 5 septembrie, poliţiştii l-au depistat în trafic, pe Şoseaua Focşani, din Brăila, pe un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiul Brăila, în timp ce conducea microbuzul de transport persoane aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Valoarea indicată de aparatul etilotest cu care a fost testat a fost de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în ziua de luni, 5 septembrie, poliţiştii l-au oprit în trafic, pe raza oraşului Ianca, pe un bărbat în vârstă de 40 de ani, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, în timp ce conducea autovehiculul fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că avea în aerul expirat o concentraţie alcoolică de 0,11 mg/l.

Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, cu suma de 1.125 de lei, fiecare, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi le-au fost reţinute permisele de conducere, pe o perioadă de 90 de zile.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •