Politica

Situatie neclara la PNL Braila

Situatie neclara la PNL Braila
Situatie neclara cu PNL – Nici in caruta, nici in teleguta
Situatie neclara cu PNL – Nici in caruta, nici in teleguta

 

Conducerea Partidului Naţional Liberal Brăila a declarat astăzi că niciunul dintre consilieri săi nu va părăsi posturile pe care le ocupă în Consiliul Local Municipal şi Consiliul Judeţean, atâta timp cât nu s-a primit nicio directivă clară de la centru privind modalitatea şi condiţiile care se impun pentru a fuziona cu Partidul Democrat Liberal Brăila. Cu toate că a fost întrebat în repetate rânduri despre ceea ce vor face, liderul liberalilor brăileni, Cătălin Boboc, nu a dat un răspuns concret, fiind rezervat în declaraţii. Acesta a susţinut sus şi tare că toţi consilierii vor continua să ducă mai departe proiectele începute, precum şi altele pentru bunăstarea cetăţenilor urbei noastre.

Totul este într-o ceaţă profundă. Nu se ştie exact în ce condiţii Partidul Naţional Liberal va fuziona cu PDL. Cel puţin asta susţine liderul liberalilor brăileni, Cătălin Boboc, care a declarat astăzi că lucrurile sunt foarte simple, având în vedere că PNL-ul a părăsit guvernarea trecând în opoziţie, deoarece se doreşte crearea unei forţe destul de puternice pentru a se opune puterii.

Cătălin Boboc, preşedintele PNL Brăila, a declarat:

 România avea nevoie de o astfel de încercare, în momentul de faţă, şi sperăm ca ea să se materializeze. Dacă de ani de zile pe partea stângă a eşicherului politic, în ceea ce priveşte electoratul de stânga, PSD aleargă cam singur, de cealaltă parte, dreapta a fost fărâmiţată, iar acest proiect trebuie să îl salutăm. Vom vedea cum decurg lucrurile şi încercăm pe cât posibil să nu privim lucrurile de la mic la mare, ci să pornim cu lucrurile importante, cu scopul pe care îl are această discuţie referitor la noua construcţie. Şi anume, acela de a deveni un partid sau o formaţiune puternică, capabilă să se opună politic socialiştilor. Din punct de vedere al situaţiei din judeţul nostru, lucrurile sunt foarte clare, simple. Avem nişte oameni care ne reprezintă în administraţie şi fac treabă bună. Considerăm că aceşti oameni pot să continue ceea ce au început. Ei sunt parte în acţiunea politică şi sunt convins că în privinţa unor păreri exprimate de cei de la PDL, în cazul în care noi vom continua, vor fi la fel de încântaţi, ca şi noi, să avem nişte vârfuri de lance în administraţia locală.

Referitor la păstrarea actualelor poziţii pe care consilierii le ocupă în Consiliul Local Municipal şi în cel Judeţean, Cătălin Boboc a precizat că liberalii îşi doresc o majoritate în orice configuraţie cu care, în CLM şi CJ, oamenii care îi reprezintă să poată să aibă un cuvânt de spus, să poată susţine proiecte.

Cătălin Boboc a spus:

 În momentul acesta, configuraţia celor două consilii nu permite prea mari modificări, în sensul că oamenii care ne reprezintă nu trebuie să stea acolo pe nişte scaune închişi într-un birou fără să aibă activitate, ci din contră, trebuie ca tot ceea ce ei află de aici, de la partid, de la oamenii cu care se întâlnesc, tot ceea ce gândesc în legătură cu administraţia, să promoveze. Pentru a putea să promovezi şi nu doar să vorbeşti despre nişte intenţii şi idei îţi trebuie nişte voturi. Un lucru nu avem sigur, şi anume o alianţă cu PSD-ul. Nu renunţăm la angajamentul nostru, ca partid politic, de a ne susţine oamenii şi proiectele noastre. Obligaţia noastră, ca şi lideri ai partidului, este de a căuta, pentru oamenii care ne reprezintă în administraţia publică şi pentru proiectele lor, majorităţi şi susţinere politică. Nu vom renunţa atât timp cât voturile colegilor de la PSD sunt utile pentru proiectele şi oamenii noştri. La fel, în măsura în care voturile noastre sunt utile pentru proiectele serioase şi importante pentru comunitatea brăileană din partea PSD, noi le vom acorda.

 

Situatie neclara cu PNL – Nici in caruta, nici in teleguta
Situatie neclara cu PNL – Nici in caruta, nici in teleguta

 

Văzând că totul se discuţă în ambiguitate, deputatul Vasile Varga a intervenit spunând că, la nivel de Consiliu Local Municipal, Partidul Social Democrat nu are nevoie de cei 4 consilieri liberali, lucru care se întâmplă şi în CJ, unde sunt 5 consilieri, pentru a face o majoritate.

Vasile Varga a declarat:

În momentul în care noi am participat la alegerile din 2012, am înscris pe listă nişte oameni care au devenit consilieri şi care îi reprezintă pe toţi locuitorii acestui oraş şi judeţ. Atunci când a existat Uniunea Social Liberală, când am considerat că unele proiecte nu pot fi introduse pe ordinea de zi sau că nu sunt bune pentru populaţia municipiului Brăila, noi am votat împotrivă şi am dat explicaţii pertinente în legătură cu poziţia noastră de a nu fi de acord cu respectivele proiecte. Astăzi, dacă am solicita retragerea noastră din CLM, nu este vorba decât de persoanele care ocupă funcţia de viceprimar şi vicepreşedinte al CJ, câţiva viceprimari în judeţ. Noi discutăm acum de o alianţă care nu se ştie cum va fi prin fuziune sau absorbţie sau deloc. Dar cred că se va face pentru este firesc să fie şi un partid de dreapta, pentru că sunt multe partide de stânga. Dacă se ia o hotărâre de la centru şi se spune că s-a decis să nu se mai ocupe funcţiile din CLM şi CJ, nici nu mai stăm la discuţii. O facem singuri. PSD Brăila nu vrea ca noi să ne retragem, pentru că se lucrează în interesul comunităţii foarte bine.

Dacă în legătură cu fuziunea PNL – PDL nu se ştie clar cum va fi aceasta, liberalii brăileni au pus în sfârşit punctul pe “i”: noua formaţiune care va apărea va purta denumirea şi sigla Partidului Naţional Liberal, în caz contrar lucrurile nu se vor concretiza deloc.

Vasile Varga şi democrat-liberalul Alexandru Nazare se întâlnesc aproape săptămânal, lucru subliniat de Vasile Varga, care îl consideră pe Nazare a fi un băiat educat şi că nu are nicio problemă cu acesta din urmă.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •