Extern

Similitudini intre Colectiv si Bataclan ?

Similitudini intre Colectiv si Bataclan ?

amicalul Franței cu GermaniaVineri seară, în timpul meciului amical Franța – Germania disputant pe Stade de France din Paris, teroriștii au lovit capital Franței în 6 locuri diferite. La 11 luni de la atentatul de la Charlie Hebdo, Franța a fost asediată din nou cu Kalașnikovuri și grenade. Atentatele teroriste comise vineri seară la Paris și soldate cu cel puțin 150 de morți și peste 200 de răniți, dintre care 80 sunt în stare gravă. Granițele au fost închise și s-a declarat cod roșu de urgenţă. 

Stade de France plin, 80.000 de spectatori veniseră să vadă amicalul Franței cu Germania. În centru, lumea voia să se simtă bine, la restaurante sau la concerte. Nimeni nu-și făcea griji, toți se bucurau de viață. Zâmbetele au dispărut brusc când gloanțele au început să vină din toate părțile.

La ora 22:12, teroriștii au început să tragă. Aveau Kalașnikovuri și rădeau totul în cale. Două arondismente au căzut pradă demenței atacatorilor. Au pătruns și în sala de concerte Bataclan, unde au ucis o sută de oameni.

La Stade de France s-au auzit 3 explozii de grenade. Președintele Francois Hollande a fost evacuat imediat de serviciile secrete, dar meciul a continuat. „Autoritățile n-au vrut panică, haos. Ar fi fost mult mai rău”, a anunțat Le Parisien. Arena a fost înconjurată și închisă de poliție, iar la sfârșit toți spectatorii au invadat terenul.

Mai mulți bărbați înarmați au pătruns vineri seară în sala de spectacole Bataclan — unde avea loc un concert al trupei americane Eagles of Death Metal — strigând ”Allah Akbar!”, după care au deschis focul de armă automată. Spectatorii au fost ținuți ostatici timp de trei ore. În acest incident au fost ucise cel puțin 82 de persoane.

La concertul rock de la Bataclan se afla în public și cântăreața româncă Celia, care a scăpat. Solista a declarat la un post de televiziune francez că inițial a crezut că erau petarde, dar a realizat imediat că sunt teroriști, care trăgeau cu mitralierele și strigau: «Frații noștri din Siria sunt uciși»”.

Similitudine incredibilă între incendiul din Colectiv, de pe 30 octombrie, și luarea de ostatici și focurile de armă din teatrul Bataclan. Dacă în România concerta trupa Goodbye to Gravity, în Franța spectacolul era susținut tot de o trupă hard rock, americanii de la Eagles of Death Metal! Tot într-o zi de vineri, tot la ora României 22:20!

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •