Sport

Set la zero

Set la zero

Dacia Unirea Brăila a pierdut la scor de tenis meciul cu semifinalista Cupei României, AFC Hermannstadt. Brăilenii au cedat definitiv după minutul 60 și au primit 5 goluri în ultimele 30 de minute ale meciului.

Sibienii s-au instalat încă de la începutul partidei în terenul brăilenilor și în minutul 3 au avut prima ocazie de a marca. Neagu i-a pasat în dreapta lui Coman, acesta a pătruns spre careul gazdelor și a centrat pentru Curtean, iar acesta a reluat cu capul din 6 metri pe lângă poarta apărată de Botaș. În minutul 6 Petrescu a șutat de la marginea careului, poziție centrală, peste transversală. În minutul 13 Anghelina a vrut să ia o acțiune pe cont propriu și în locul unei pase în dreapta la Manea, aflat liber la marginea careului, mijlocașul brăilenilor a încercat să pătrundă el în careu și a fost deposedat la 15 metri.

În minutul 16 oaspeții au reușit să deschidă scorul. Dumitriu a primit mingea de la Petrescu, pe partea dreapta, a intrat în careu și a șutat la colţul lung de la 4 metri lateral, pe lângă Botaş, mingea a lovit bara şi a revenit în teren, dar l-a lovit pe Tudor Ţăranu şi a intrat în plasă, 0-1.

Brăilenii au continuat să se apropie greu de poarta oaspeților, care s-au organizat foarte bine pe faza defensivă. În minutul 21 Nicola a încercat un șut centrare, dar mingea a trecut puțin pe lângă bară, iar în minutul 31 Anghelina a încercat din nou să pătrundă solidar, dar a întârziat pasa la Banyoi și atacantul brăilenilor a fost surprins în offsaid și golul a fost anulat. În minutul 35 Cubleșan a centrat în careu de pe partea dreaptă, iar Dushkaj a reluat cu capul pe lângă poartă. În minutul 40 Cubleșan a pătruns în careul oaspeților pe partea stângă, dar șutul său de la 7 metri lateral, la colțul scurt, a fost reținut de Căbuz.

În minutul Neagu a primit o pasă în adâncime, dar nu a reulit să șuteze și Botaș a deviat în lateral, iar fundașii brăileni au îndepărtat pericolul și la pauză scorul a rămas 0-1.

După pauză brăilenii au fost cei care au început mai bine, având o posesie mai bună și au încercat să se apropie mai mult de poarta sibienilor. În minutul 53 Nicola a centrat de pe stânga, dar lovitura de cap a lui Dima nu a fost atât de puternică să-l învingă pe Căbuz, care a reținut.

În minutul 58 Petrişor Petrescu a executat o lovitură liberă de pe dreapta și a trimis în careu, Dima a respins în faţă la Neagu, care i-a trimis în dreapta lui Bogdan Rusu. Acesta a întoars din prima către Ionuţ Stoica, iar fundaşul oaspeților a şutat pe jos din 16 metri, lângă bara din dreapta lui Botaş, 0-2. Ionuţ Stoica şi-a ridicat tricoul de joc şi a arătat un mesaj de pe tricolul pe care îl avea pe dedesupt, prin care îşi cere prietena în căsătorie.

Nici n-au pus bine minge a la centru și brăilenii au pierdut mingea, care a ajuns la Rusu, acesta a trecut de Stănciulescu și a trimis la Alexandru Curtean care l-a învins a treia oară pe Botaș, cu un șut de la 17 metri în stânga portarului brăilean. În minutul 69 brăilenii au fost depășiți în viteză de Ştefan Blănaru, care a intrat în careu și a șutat de la 10 metri lateral dreapta, la colțul lung, bară-gol, 0-4.

În minutul 70 la un contraatac al oaspeților, Blănaru și-a prelungit mingea cu capul, a intrat în careu pe stânga și i-a pasat în centru lui Bogdan Rusu, care a tras sub transversală, iar Botaş a respins in extremis.

În minutul 71 oaspeții majorează diferența după o serie de greșeli în lanț ale apărătorilor brăileni. Nicola a trimis slab înapoi către propriul portar, Botaş l-a blocat pe Blănaru la 12 metri, mingea  a sărit dar intervenția lui Stănciulescu a fost greșită și mingea a ajuns la Bogdan Rusu, care l-a driblat ușor și pe Țăranu și a trimis în poarta goală.

În minutul 74 Blănaru finalizează o cursă pe partea dreaptă cu un șut în plasa laterală. În minutul 76 Cubleșan a bătut o lovitură liberă și a centrat în careu, dar Dima a reluat cu capul pe lângă poartă. În minutul 82 Blănaru a șutat de la 20 de metri, dar Botaș a reușit să rețină. În minutul 83 Petrişor Petrescu pătrunde din dreapta spre centru, l-a driblat ușor pe Stănciulescu și a șutat puternic de la 17 metri, poziție centrală, bară-gol în dreapta lui Botaş și scorul a ajuns 0-6.

În minutul 89 Dacia Unirea a ratat ultima ocazie de a înscrie golul de onoare, dar Vitan a reluat cu capul pe lângă poartă o centrare de pe stânga a lui Nicola.

[quote]Am pierdut un set, dar meciul încă se joacă, pentru că încă mai sunt etape de disputat și mai sunt puncte în joc și cred că ne putem salva de la retrogradare la finalul sezonului[/quote], a declarat antrenorul Daciei Unirea Brăila, Alin Pânzaru.

Dacia Unirea: Botaş – Gîţ (Coteţ 71′), Ţăranu, Stănciulescu, Nicola – M. Dima, Anghelina (Puia 35′) – Alin Manea, Dushkaj (Vitan 63′), Cubleşan – Banyoi. Antrenor: Alin Pânzaru

Hermannstadt: Căbuz – Mih. Stancu, H. Crişan, I. Stoica (Ct. Pîrvulescu 77′), Al. Coman – Boboc, Dumitriu – P. Petrescu, C. Neagu (Şt. Blănaru 62′), Curtean – Bg. Rusu (D. Tătar 80′). Antrenor: Alexandru Pelici

Chiar și după această înfrângere Dacia Unirea Brăila a rămas pe locul 14, cu 34 de puncte, iar în etapa a XXXIII-a va juca în deplasare la CS Balotești.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •