Administratie

Ședință solemnă a CJ Brăila, dedicată tuturor celor care au deținut funcția de consilier județean din 1992 până în prezent

Ședință solemnă a CJ Brăila, dedicată tuturor celor care au deținut funcția de consilier județean din 1992 până în prezent

Consiliul Județean Brăila a organizat luni, 17 decembrie a.c., de la ora 17.00, o ședință solemnă în care au fost premiați toți cei care au deținut o funcție de consilier județean de la înființarea Consiliului Județean și până în prezent. Pentru mulți dintre cei invitați a fost o întâlnire emoționantă, unii dintre ei nemaiîntâlnindu-se de mulți ani după ce au fost colegi în Consiliul Județean.

Manifestarea a început cu intonarea Imnului României, după care a urmat un moment de reculegere pentru aleșii locali care nu mai sunt printre noi, numărul acestora fiind destul de numeros.

Un grup de elevi ai Școlii Populare de Arte Vespasian lungu au susținut un scurt moment de muzică folk.

La 26 de ani de la înființarea instituției, la 100 de ani de la desăvârșirea statului național român, la 650 de ani de la prima atestare documentară a Brăilei, am dorit să ofer diplome de excelență tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea județului Brăila. Dezvoltarea județului a fost și este obiectivul fiecăruia dintre noi, indiferent că suntem consilieri județeni, locali sau parlamentari. Au fost și momente mai tensionate în acest mandat însă consider că oamenii puternici privesc în viitor. Dragi colegi, vă mulțumesc că ați reprezentat județul Brăila cu onoare și demnitate, vă mulțumesc pentru întreaga activitate în cadrul Consiliului Județean Brăila”, a declarat președinteșe Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Despre istoria României, de la Marea Unire și până în zilele noastre au vorbit consilierul județean Viorel Mortu, cât și Vasile Datcu, scriitor, membru fondator al PNL Brăila.

Apoi, rând pe rând, consilieri județeni începând cu cei din mandatul 1992-1996 au primit din partea Consiliului Județean o diplomă de merit și trei cărți ale Editurii Istros, a Muzeului Brăilei Carol I, muzeu care se află în subordinea Consiliului Județean Brăila

Ședința festivă nu a fost lipsită de evenimente neplăcute. Doi dintre consilierii județeni în funcție, Cătăli Iordache (PND) și Ovidiu Nechita (PNL) și-au manifestat public nemulțumirea față de această manifestare, considerând că nu își avea rostul acest festivism.

De la acest eveniment au lipsit însă mai mulți foști aleși județeni, printre care și fostul președinte Gheorghe Bunea Stancu. Un alt absent la premiere a fost fostul președinte al CJ Brăila în perioada 1996-2004, Aurel Gabriel Simionescu, care a fost în sală la începerea evenimentului, dar a plecat înainte de înmânarea diplomelor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •