Administratie

Sedinta pe repede inainte astazi la CLM

Sedinta pe repede inainte astazi la CLM
Sedinta pe repede inainte astazi la CLM
Sedinta pe repede inainte astazi la CLM

Deși ședința Consiliului Local Municipal Brăila de astăzi a avut 27 de puncte pe ordinea de zi, s-a mers pe repede înainte și numai după jumătate de oră președintele de ședință, Marian Fusea, a declarat ședința închisă, cu toate proiectele votate în unanimitate, consilierii gândindu-se probabil mai mult la campania electorală care a ajuns la jumătate.

La ședința de astăzi au fost prezenți 24 condilieri locali din cei 27 aleși, doar la proiectul cu rectificarea bugetului pentru Spitalul Sf. Spiridon, unde n-a votat consilierul PDL Marian Fusea și la proiectul privind aprobarea novării contractelor de consesiune, unde n-a votat Daniela Rădulescu, nu s-a înregistrat 24 de voturi pentru. La proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investiții ”Modernizare Calea Galați, între Pod Brăilița și DJ 221B – faza D.A.L.I.”, consilierul Ionel Alexandru a venit cu un amendament privind lărgirea celui de-al treilea tronson de la două benzi la patru benzi, amendamentul fiind acceptat.IMG_0038

După aprobarea proiectelor de concesiuni, primarul Aurel Simionescu a atras atenția asupra încasărilor din redevențele pe aceste concesiuni, care deși sunt de valori mici, la nivelul întregului municipiu se adună sume importante.

Ultimul proiect de pe ordinea de zi a fost introdus chiar la începutul ședinței și se referă la înaintarea către Guvernul României a propunerii de emitere a unui HG privind transmiterea imobilului UM 02542- Cazarma 567, situat în Brăila, Calea Călărașilor 236, în suprafață de 108.699,00 mp, din domeniul public al statului și administrarea MapN, în domeniul public al Municipiului Brăila și administrarea CLM Brăila.

Această solicitare vine după ce în 2010 această cazarmă a fost destinată pentru construirea de locuințe ANL, dar Agenția n-a construit nimic. Acum se intenționează construirea de locuințe rezidențiale, iar un număr dintre acestea vor fi acordate pentru cadrele militare.

IMG_0074

În asbsența consilierului Simona Drăghincescu, ședința a decurs fără pre multe discuții, doar la punctul diverse Ene Tache, Dan Păun și Adrian Traian au mai avut câte ceva de spus, dar nimic relevant.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •