Administratie

Scolile brailene in curs de autorizare ISU

Scolile brailene in curs de autorizare ISU
Scolile brailene in curs de autorizare ISU
Scolile brailene in curs de autorizare ISU

Primarul Marian Dragomir a făcut o prezentare a situației în care se află școlile din municipiu înaintea începutului de an școlar. Edilul a făcut o trecere în revistă a unităţilor de învăţământ care au primit în anul 2017 bani de la bugetul local pentru a-şi obţine autorizaţia cu privire la prevenirea şi stingerea incendiilor. Dragomir a ţinut să puncteze că Primăria a realizat această statistică colaborând direct cu şcolile şi nu prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila.

Avem o relaţie direct cu şcolile, prin contabilitatea primăriei, prin Direcţia de Cultură, fără Inspectoratul Şcolar. Suntem deja specialişti în lucrul acesta. Sunt directori care vin la noi şi ne prezintă diverse probleme, mie personal, Direcţiei de Cultură care are şi şcolile sau la Contabilitate. Aţi văzut că şi la ultima şedinţă de CLM am avut o rectificare de buget pentru a le da unităţilor sume de bani şi am să vă prezint situaţia unităţilor de învăţământ care nu deţin încă autorizaţii ISU dar care le vor obţine în perioada următoare. Este o situaţie pe care primăria a făcut-o singură, fără IŞJ, a declarat primarul Marian Dragomir.

Primăria a alocat milioane de lei astfel încât şcolile să facă toate demersurile pentru a obţine avizul de funcționare de la ISU. În ultima şedinţă de CLM, din 31 august a.c., consilierii au alocat aproximativ 600.000 lei pentru trei unităţi de învăţământ.

La Școala gimnazială Sf. Andrei primăria a alocat 51300 lei, iar unitatea de învățământ lucrează la documentele de autorizare, fiind deja montate aparate de detectare fum. La Colegiul Gh. Munteanu Murgoci s-a alocat 62730 lei și se lucrează la documentația de autorizare. La Liceul D. P. Perpessicius s-au alocat 702000 lei, iar unitatea de învățământ se află în proces de autorizare și urmează să scoată la licitație mai multe lucrări, printre care și scara de incendiu.

Liceul H. Darclee deține trei corpuri de clădire. Primăria a alocat acestei unități de învățământ 246000 lei pentru cheltuieli de capital și se află în curs de autorizare. La corpul A au fost făcute trape la mansardă, în acoperiș, au fost instalați hidranți, iar scările de la mansardă trebuie tratate antifoc. La corpurile C și D s-au realizat toate lucrările necesare și urmează să se depună documentele de autorizare.

Colegiul Nicolae Bălcescu deține patru corpuri de clădire. Se lucrează la documentația de autorizare. Se încearcă obținerea autorizării pentru sala de sport, corpul A și corpul comun cu Liceul de arte H. Darclee. Se montează uși antifoc și s-au realizat corecțiile impuse de ISU.

Colegiul Edmond Nicolau au autorizare ISU pentru corpurile A și B și pentru cantină. În perioada următoare se va depune documentația și pentru sala de sport și cămin. Primăria a alocat pentru acest colegiu suma de 20000 lei.

Anul trecut, la liceele din mediul urban funcţionau 63 de clădiri fără autorizaţie ISU, la şcolile gimnaziale 36, iar la grădiniţe 47.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •