Cultura

Schimb de spectacole între teatrele din Brăila și Galați

Schimb de spectacole între teatrele din Brăila și Galați

La inițiativa Teatrulul ”FANI TARDINI” din Galați, începând de la sfârșitul lunii trecute s-a demarat un frumos și binevenit proiect de colaborare între teatrele ”MARIA FILOTTI” și ”FANI TARDINI”, în sensul unor schimburi de spectacole, ce urmează a fi programate în aceeași zi. Teatrul brăilean va juca pe scena dramaticului gălațean și Teatrul FANI TARDINI va juca pe scena teatrului MARIA FILOTTI.

Vineri, 5 aprilie, de la ora 19.00, în Sala „Bujor Macrin”a teatrului din Brăila, Teatrul „Fani Tardini” din Galați prezintă „MONSTRUL NISIPURILOR” de Székely Csaba, în regia lui Ándi Gherghe și scenografia Cristinei Breteanu. Distribuția spectacolului este asigurată de actorii: Elena Anghel, Vlad Ajder, Petronela Buda, Răzvan Clopoțel, Flavia Călin, Ștefan Forir, Elena Ghinea, Radu Horghidan, Cristina Uja, Florin Toma

Elena Anghel interpretează o soție care s-a supărat pe neașteptate, drept care soțul, jucat de Răzvan Clopoțel, nu mai are pic de liniște. Numai că soția respectivă este una, cum s-ar zice, cu nevoi speciale. Ceva mai încolo o vedem pe aceeași Elena Anghel interpretând o tinerică aflată în căutare de serviciu, mirată foc de job description-ul făcut de șefa interpretată de Petronela Buda ori hăcuind la propriu un bărbat jucat de Ștefan Forir. Vlad Ajder este un recepționer hiper-corect de care soția, adusă în scenă de Cristina Uja, vrea tam-nisam să divorțeze. Tocmai când aceasta e pe punctul să reușească, președinta completului de judecată, interpretată de Elena Ghinea, are o bruscă schimbare de umori. Flavia Călin este femeia tânără, sigură pe sine și pe farmecele proprii, în consecință categorică și autoritară, Radu Horghidan un neobosit cuceritor foarte adesea prins în offside, Florin Toma ia caimacul prin felul în care joacă personajele ciudate care nu știu cum se face, dar vorbind puțin izbutesc performanța de a te pune pe gânduri.

În aceeași seară, tot de la ora 19.00, trupa brăileană de teatru va juca pe scena dramaticului gălățean piesa ”8 Femei” a autorului şi regizorului francez Robert Thomas, în regia lui Radu Nichifor şi scenografia Adelinei Pater, un spectacol care urmează structura clasică a romanelor poliţiste în stilul Agathei Christie.

În ajun de Crăciun, capul unei familii bogate este descoperit mort în patul său, înjunghiat, iar ucigaşul se pare că nu poate fi decât una dintre cele opt femei aflate în casă. Pe parcursul investigaţiilor, fiecare dintre cele opt va avea o poveste de spus, iar secretele care vor ieşi la iveală vor adânci şi mai mult misterul, întrucât toate opt sunt suspecte cu mobil întemeiat.

Cu o distribuţie exclusiv feminină, textul lui Robert Thomas oferă excepţionale partituri actoriceşti, opt biografii complexe aşteptând voci puternice care să le rostească angoasele şi să le joace destinul.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •