Evenimente

Sambata are loc pelerinajul de Florii la Braila

Sambata are loc pelerinajul de Florii la Braila
Sambata are loc pelerinajul de Florii la Braila
Sambata are loc pelerinajul de Florii la Braila

Sambata, in ajunul Praznicului imparatesc al Floriilor, incepand cu orele 16.00, in municipiul Braila are loc traditionalul pelerinaj cu flori, icoane si faclii. Publicatia noastra va prezinta in exclusivitate traseul pe care il vor parcurge credinciosii.

Pelerinajul are loc si in alte localitati rurale din judet se va desfasura traditionalul Pelerinaj de Florii, care aminteste de momentul Intrarii Mantuitorului Iisus Hristos in cetatea Ierusalimului.
In municipiul Braila, toti preotii si credinciosi de la toate parohiile din oras, vor participa la procesiune purtand stalpari de finic, icoane, prapori si faclii si se vor indrepta catre Catedrala braileana “Nasterea Domnului” din Bariera Calarasilor, intalnirea fiind programata in jurul orei 17.00. Inceperea pelerinajului este programat de la ora 16.00, in doua locatii, la biserica Sf. Arhangheli, din centrul vechi al Brailei si biserica Sf.Gheorghe, de pe strada Eremia Grigorescu. Toti cei prezenti vor lua parte la slujba Vecerniei si a Litiei.
“Ca in fiecare an, pentru aceasta mare sarbatoare am pregatit doua grupuri, una va pleca de la biserica Sf. Arhangeli Mihail si Gavril, care va merge pe traseul bisericii Sf. Nicolae si va iesi pe Calea Calarasilor, aproape de tribunal, iar al doilea grup va pleca de la biserica Sf. Gheorghe si va merge pe strada Grivita, unde va iesi la Piata Concordia si se va intalni cu primul grup. De aici se vor indrepta catre Catedrala “Nasterii Domnului” pentru a participa la slujba praznicului, programata de la ora 17.00. Dupa slujba, elevii olimpici si premiantii diferitelor concursuri de religie, nationale si judetene vor fi premiati de catre preoti, iar credinciosii vor primi iconite si cruciulite”, a declarat parintele protopop, Gheorghe Marinescu.

Traditia dateaza din secolul IV

Traditia pelerinajului este veche, datand din sec. IV existand marturia nobilei pelerine Egeria, care relateaza despre pelerinajele ce se savarseau la Ierusalim, de Florii, de Pasti, de Rusalii. Pelerinajul de Florii, este o chemare a credinciosilor braileni spre bucuria Domnului. Sensul profund al pelerinajului a fost redescoperit de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, incepand cu anul 2008, cand s-au organizat, in capitala, primele pelerinaje, dar de data aceasta vizand nu anumite repere geospirituale, ci interiorul nostru, sufletul crestinului, in care sta, ca intr-un tron, Domnul Hristos. Un astfel de eveniment misionar este pelerinajul de Florii, care aminteste de Intrarea Domnului in Ierusalim si care pregateste poporul, duhovniceste, pentru trairea cu mai mare intensitate, a Saptamanii Sfintelor si infricosatoarelor Patimi ale Domnului Hristos.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.