
[quote style=”1″]Este o reteta simpla, usor de facut, nu necesita mari explicatii.
(Alegeti sfecla de marime cat mai apropiata, ca sa se gateasca in acelasi timp.)
E la fel de bine sa se fiarba sfecla in coaja sau sa se coaca la cuptor. Parandu-mi-se mie ca va avea un gust mai intens coapta ( nu se vor pierde nici un fel de vitamine prin dizolvare in apa)
mai bine o coaceti in cuptorul incins la 180 grade Celsius. Am copt sfecla pana cand furculita a intrat cu usurinta in ea, apoi am lasat-o sa se raceasca complet; sfacla rece am decojit-o.
( se decojeste usor, ca si cartofii copti)[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 2 sfecle rosii potrivite
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2-3 linguri otet balsamic
- 11 lingurita seminte de chimen sau pudra de chimen. ( recomand totusi semintele)
- 1 lingurita seminte de coriandru (frunze de coriandru)
- un praf de cimbru
- sare
- piper
[/list]
Mod de preparare:
1. Cureti sfecla si o pui la fiert in apa cu otet, timp de 30 de minute, maxim 1 ora. Cand este fiarta, scoti sfecla si o lasi putin la racit.
2.Tai sfecla rosie in cubulete. Pui cubuletele de sfecla fntr-un bol de salata, torni uleiul peste ele si adaugi toate ingredientele de mai sus, amestecand usor. Uleiul va ajuta la fixarea ingredientelor de cuburile de sfecla. Amesteci totul si servesti imediat.
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare