Actualitate

Șaim și Balașca reținuți de DIICOT pentru trafic de minori și proxenetism

Șaim și Balașca reținuți de DIICOT pentru trafic de minori și proxenetism

La data de 13 noiembrie 2018, procurorii  DI.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, a inculpaţilor Șaim Cezar-Marian, zis „Botu”. în vârstă de 27 de ani din Brăila şi Balaşca Alexandru zis „Ducu” în vârstă de 26 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori în formă continuată și proxenetism.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada mai 2017 şi până în prezent, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii Șaim Cezar-Marian şi Balaşca Alexandru au recrutat prin metoda „loverboy”, transportat, adăpostit şi primit 4 victime minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani,  pe care, în perioade de timp, prin constrângere fizică şi morală, prin răpire în cazul uneia dintre minore, prin inducere şi menţinere în eroare, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa precum şi de starea vădită de vulnerabilitate, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei.

[quote]Activitatea infracţională s-a desfăşurat „la stradă” pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Constanţa şi uneori în diverse apartamente închiriate în regim hotelier, sumele de bani obținute în această modalitate (peste 100.000 lei) fiind însuşite şi folosite în totalitate de către inculpaţi şi membrii familiilor acestora. De asemenea, pe parcursul lunii octombrie 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale comune, inculpaţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către o martoră majoră, „la stradă” pe raza localității Baldovinești, judeţul Brăila.[/quote] se arată în comunicatul DIICOT.

La data de 13.11.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat 5 percheziții domiciliare pe raza județelor Brăila și Dâmbovița, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale.

Totodată au fost găsite şi ridicate două autoturisme de lux care au fost achiziţionate  din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de minori şi utilizate în activitatea infracţională.

Astăzi, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •