Administratie

S.C. APT S.A. va fi dizolvata?

S.C. APT S.A. va fi dizolvata?
S.C. APT S.A. va fi dizolvata?
S.C. APT S.A. va fi dizolvata?

Scantei ieri in cadrul sedintei ordinare a Consliului Local Municipal. Atat nervii consilierilor, cat si ai primarului au fost intinsi la maxim atunci cand, Simona Draghincescu a spus ca se va prezenta in instanta, unde va solicita dizolvarea S.C. APT S.A. Braila. Consilierul Ene Tache, membru in AGA a cedat nervos si a spus ca isi cedeaza functia in favoarea Simonei Draghincescu, despre care spune ca nu isi doreste decat conducerea societatii. 

Proiectul de hotarare initiat de Primarul Municipiului Braila si de consilierii locali municipali: Coros Maria, Ene Tache si Ciocan Ilie Eduard, membri in Adunarea Generala a Actionarilor la S.C. Administratia Pietelor si Targurilor Braila S.A. , privind: Aprobarea Bugetului de Venituri si Cheltuieli pe anul 2013 a stranit discutii serioase in randul consilierilor municipali.
Simona Draghincescu este suparata pe conducerea celor de la Administratia Pietelor si Targurilor Braila, despre care spune ca nu vrea sa intre in legalitate, adaugand faptul ca, societatea este condusa de niste oameni care „nu si-au dovedit calitatile manageriale”. Aceasta spune ca in momentul de fata, S.C. APT S.A. Braila functioneaza in ilegalitate, pentru ca nu are si cel de-al doilea actionar in societate, asa cum cere legea. Simona Draghincescu a sesizat de mai multe ori aceasta problema, insa pana in acest moment, conducerea societatii nu a mai adus si un al doilea actionar, pentru a functiona in deplina legalitate. Nemultumita din acest motiv, Simona Draghincescu a spus astazi in plenul consiliului ca va cere in instanta dizolvarea societatii.
„In acest raport sunt numai povesti. Eu am lasat o institutie cu profit, acum vad ca inregistreaza un regres extraordinar. Ma intreb si eu ca simplu cetatean unde sunt banii acestei societati pentru ca la primarie nu sunt. APT functioneaza ilegal deoarece numarul minim de actionari trebuie sa fie doi si ei au tot unul, desi eu tot semnalez asta de ceva timp. Maine o sa ma duc in instanta si o sa cer dizolvarea societatii pentru ca vad ca nu se doreste intrarea in legalitate. Societatea este condusa de niste persoane care nu si-au dovedit pana acum calitatile manageriale.”, a declarat Simona Draghincescu, consilier local independent.

Managementul societatii este unul defectuos, spune consiliera

S.C. APT S.A. va fi dizolvata?
Ene Tache spune ca este dispus sa renunte la functia din AGA

Cheltuieli enorme cu combustibilul, profit mic, preme mari date conducerii, mariri salariale acordate tot celor din conducerea societatii si lipsa de interes sunt doar cateva dintre acuzele pe care le aduce la adresa conducerii, Simona Draghincescu. Mai mult, consiliera si-a rugat colegii sa nu voteze acest proiect de hotarare, pana nu va fi analizat in amanunt.
„Vad ca au crescut cheltuielile cu combustibilul si de la 35.000-40.000 cu TVA, au ajuns la 90.000 fara TVA, asta in conditiile in care numarul masinilor a ramas acelasi. Tot aici vad ca cei din conducere au primit prime de 1000-1500 de euro, cheltuielile salariale au crescut, dar nu salariile angajatilor, ci salariile conducerii. Solicit plenului sa se abtina si sa mai luam in discutie acest proiect. Va spun ca pe vremea mea nu au existat astfel de prime si mariri salariale si pot sa o dovedesc cu documente”, a mai adaugat aceasta.
Vizibil deranjat de afirmatiile colegei de consiliu, Ene Tache a spus raspicat ca singurul lucru pe care Simona Draghincescu si-l doreste este sa ajunga la conducerea societatii. Mai mult, consilierul PP-LC a spus ca este dispus sa renunte la functia sa din AGA pentru ea, cu conditia ca aceasta sa inceteze cu discutiile legate de S.C. APT S.A. „Vad ca doamna Draghincecsu vrea sa ajunga neaparat in conducerea APT ii dau domle’ locul meu din AGA, renunt si o propunem pe ea, nu se mai poate asa ceva! Cum sa desfiintezi APT-ul?”, a spus raspicat consilierul Ene Tache.
Primarul Aurel Simionescu a incercat sa calmeze spiritele si i-a spus consilierei independete ca, sedintele de consiliu nu trebuiesc transformate in rechizitorii. Cu toate discutiile facute, proiectul a trecut cu doar doua voturi impotriva, date de Simona Draghincescu si de Marian Fusea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.