ProBr

S-au inmultit furturile de produse agricole

S-au inmultit furturile de produse agricole
S-au inmultit furturile de produse agricole
S-au inmultit furturile de produse agricole

Marți, 8 septembrie, între orele 20.00-24.00, poliţişti din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila au acţionat, în zonele de competenţă, cu scopul de a descoperi furturile de produse agricole de pe câmp, precum şi de a descoperi şi sancţiona ilegalităţile referitoare la transportul acestor produse.

Pe timpul acţiunii, poliţiştii au legitimat 46 de persoane, controlat în trafic 35 de autovehicule şi aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, 13 conform O.U.G. 195/2002 şi una la Legea 61/1991, valoarea totală a acestora fiind de 4.615 lei.

Această acțiune a venit după ce în noaptea de luni spre marți, la ora 2:30, poliţişti de la Secția 3 de Poliție Rurală Făurei au fost sesizați, prin apel 112, de către C. Adrian (49 de ani), din localitatea Galbenu, cu privire la faptul că, în cursul nopții, i-au fost sustrași mai mulţi saci cu semințe de floarea-soarelui din incinta fermei sale.

În urma investigațiilor efectuate de poliţişti au fost identificaţi suspecţii comiterii furtului, anume patru tineri, cu vârsta cuprinsă între 23 şi 29 ani, din comuna Galbenu.

S-a stabilit că aceştia ar fi sustras 41 de saci cu floarea-soarelui, pe care, ulterior, i-ar fi ascuns sub baloții de paie dintr-un grajd aparținând unuia dintre ei, şi intenţionau să-i valorifice.

Cantitatea de 1.000 kg de floarea-soarelui a fost recuperată de către poliţişti şi predată păgubitului, iar pe numele celor patru a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat.

În ziua de 8 septembrie, la ora 23.25, poliţiştii Postului de Poliţie Comunal Măraşu, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza satului Măgureni, l-au depistat, într-o solă cultivată cu floarea-soarelui ce aparţine unei ferme, pe G. Vasile (48 de ani), din satul Măgureni, comuna Măraşu.

Acesta încărcase într-un atelaj hipo cu care se deplasase la faţa locului mai multe capitole de floarea-soarelui, pe care le-ar fi sustras de pe terenul respectiv. Căruţa încărcată cu floarea-soarelui a fost lăsată în custodia fermei păgubite, până la finalizarea cercetărilor. Urmează să fie cântărită floarea-soarelui sustrasă şi să fie stabilită valoarea prejudiciului.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •