Actualitate Social

S-au ales cu dosare penale

S-au ales cu dosare penale
S-au ales cu dosare penale
S-au ales cu dosare penale

Pentru că au încălcat regimul armelor şi al muniţiilor, 2 bărbați s-au ales cu dosare penale întocmite de polițiștii brăileni.
Miercuri, 30 iulie 2014, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu despre faptul că unui brăilean în vârstă de 77 ani i-a expirat perioada de valabilitate a permisului de armă şi nu a depus arma înscrisă în permisul de armă, în termen de 10 zile de la expirare, la un armurier autorizat. Cel în cauză este posesor al permisului de armă (valabil 5 ani), eliberat la data de 2 decembrie 2008, de către I.P.J. Brăila, în care este înscrisă o armă letală de vânătoare. Arma în cauză a fost ridicată în vederea cercetărilor şi brăileanului i s-a întocmit dosar penal pentru nedepunerea armei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă, conform Codului penal.
Inspectorul principal de poliție Jenel Șogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila, a precizat:

Tot miercuri, poliţişti din cadrul aceluiaşi birou s-au sesizat din oficiu despre faptul că, în seara zilei de 29 iulie a.c., P.Ionel (56 de ani), din municipiul Braşov, a făcut uz de armă letală fără drept pe fondul de vânătoare nr. 6 „Pelicanul”. În baza celor sesizate, poliţiştii au efectuat verificări şi au stabilit că braşoveanul este deţinător legal de arme de vânătoare, conform permisului de armă emis de I.P.J. Braşov, şi posedă permis de vânătoare emis de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Braşov. Se pare că, în seara amintită, acesta s-ar fi deplasat cu armele de vânătoare de la reşedinţa sa din localitatea Agaua, judeţul Brăila, pe fondul de vânătoare nr. 4 „Frecăţei”, fără a avea acordul gestionarului, şi apoi pe fondul de vânătoare nr. 6 „Pelicanul”, unde a împuşcat un câine, care însoţea o turmă de oi. Două arme de vânătoare şi un număr de 72 cartuşe aferente au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar câinele a fost predat la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, pentru a se stabili cauza morţii. În continuare se desfăşoară cercetări pentru a se stabili dacă în această cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de trecere cu arma de vânătoare pe fondul de vânătoare, fără acordul gestionarului, uz de armă letală fără drept şi omorârea cu intenţie a animalelor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •