Astăzi au fost publicate rezultatele admiterii computerizate în clasa a IX-a. Mediile mai mici față de anul trecut au făcut la atât la Colegiul Gh. M. Murgoci, cât și la Colegiul N. Bălcescu să se intre cu medii mai mici de 9.00.
Pentru licee din Brăila au optat și 16 elevi care provin din alte județe. Zece dintre elevii din alte județe provin din Tulcea, trei provin din Vrancea, și câte unul din Galați, Bacău și Buzău. De asemenea, 16 elevi din județul Brăila au ales să continue studiile liceale la licee din București. Alți 6 elevi care au absolvit clasa a VIII-a în Brăila vor continua studiile la licee din județul Galați, 20 au optat pentru licee din Buzău, 6 au ales Constanța, iar alți 6 au ales Ialomița.
La Colegiul Gh. Munteanu Murgoci specializarea Matematică-Informatică, ultima medie a fost 9.36, pentru cele 56 de locuri, iar la aceeași specializare cu predare biling ultima medie a fost 9.65, pentru cele 28 de locuri. Cea mai mică medie de intrare la acest colegiu a fost 8.45 la specializarea Filologie. Trei eleve care au avut media de admitere 10.00 au ales clasa de Matematică-Informatică cu predare în Limba româna – bilingv -Limba engleză.
La Colegiul Național Nicolae Bălcescu s-au ocupat de asemenea toate cele 168 de locuri, ultima medie de admitere fiind 8.37 la științe sociale, în timp ce la matematică-informatică cele 112 locuri s-au ocupat cu ultima medie 8.43, față de 8.82 anul trecut. La specializarea matematică-informatică a ajuns și o elevă care a avut media de admitere 10.
La Colegiul Ana Aslan s-au ocupat cele 84 de locuri, iar ultima medie de admitere a fost 7.93. La acest liceul toate locurile au fost la specializare științe ale naturii.
Liceul teoretic Nicolae Iorga a ținut și anul acesta pasul cu cele trei colegii și ultima medie de admitere a fost 7.85 la filologie, în timp ce la matematică-informatică, unde sunt 56 de locuri, ultima medie a fost 8.93.
La liceul D. P. Perpessicius pe lângă clasele de la filiera vocațională au mai fost 58 de locuri, la clasele de filologie și științe ale naturii, iar ultima medie de admitere a fost 7.83, respectiv 7.72.
La Colegiul economic Ion Ghica s-au ocupat toate cele 140 de locuri, ultima medie de admitere fiind 6.78 la specializarea economic.
Liceul Panait Cerna și-a ocupat de asemenea toate cele 112 locuri, ultima medie de admitere la acest liceu fiind 7.63 la specializarea științe ale naturii.
La Liceul Mihail Sebastian s-au ocupat toate locurile la cele cinci clase aprobate pentru anul școlar 2018-2019, ultima medie fiind 7.06 la specializarea științe ale naturii.
La Colegiul Tehnic C. D. Nenițescu s-au ocupat cele 56 de locuri, cu ultima medie 5.49 la specializarea Industrie alimentară și 5.99 la specializarea Turism şi alimentaţie. La Colegiul Tehnic Edmond Nicolau s-au ocupat de asemenea toate locurile, cu ultima medie 6.06 la specializarea Industrie alimentară și 6.56 la specializarea Turism şi alimentaţie.
La Colegiul Tehnic Panait Istrati s-au ocupat 25 de locuri din cele 28 la specializare electric, cu ultima medie 4.27, iar la specializarea mecanic ultima medie a fost 3.22, ocupându-se doar 21 de locuri. La Liceul tehnologic Anghel Saligny s-au ocupat 24 de locuri din 28 la profilul Electronică automatizări, iar la profilul mecanică s-au ocupat doar 5 locuri. La Liceul tehnologic Gh. K. Constantinescu s-au ocupat 24 de locuri la specializarea Industrie alimentară și 8 locuri la specializarea agricultură, dintre care 6 provin de la școli din mediul rural.
La Liceul Grigore Moisil s-au ocupat doar 18 locuri din 28 la specializarea Electric, iar la specializarea Fabricarea produselor din lemn a optat un singur elev.
La Liceul Matei Basarab din comuna Măxineni s-au ocupat doar 13 locuri din cele 28 la specilizarea Industrie textilă şi pielărie, doi dintre ei provenind de la Școala din Salcia Tudor, iar ceilalți fiind de la școlile din comună.
În orașul Ianca, la specilizarea comerț de la Liceul Nicolae Oncescu s-au ocupat doar 7 locuri, iar la Liceul Nicolae Angelescu s-au ocupat toate cele 28 de locuri la specializarea filologie și doar 19 locuri la specializarea matematică-informatică.
La Liceul Nicolae Titulescu din Însurăței s-au ocupat toate locurile la cele trei clase, ultima medie de admitere fiind 3.84 la electromecanică, în timp ce la științe ale naturii s-a intrat cu 6.07, iar la filologie cu 6.84.
La Liceul George Vâlsan din Făurei s-au completat locurile doar la specializarea filologie, unde ultima medie de admitere a fost 5.60. La matematică-informatică s-au ocupat 13 locuri, iar la mecanică s-au ocupat doar 8 locuri. Interesant că la această ultimă specializare un loc este ocupat de o elevă care provine de la Liceul D. P. Perpessicius din brăila, care a avut media de admitere 5.83. Tot la acest liceu a ajuns și o elevă care a terminat clasa a VIII-a la Liceul Constantin Angelescu din Ianca, ea fiind repartizată la clasa de filologie, cu media 6.15.
Dintre elevii din alte județe doi au ales specializarea matematică-informatică de la Colegiul Nicolae Bălcescu, doi au ales specializarea filologie de la Liceul D. P. Perpessicius, doi au ales Colegiul Ana Aslan, doi la Colegiul Ion Ghica, tot doi la Colegiul C. D. Nenițescu, câte unul la liceele Nicolae Iorga și Panait Cerna, Nicolae Oncescu, Grigore Moisil, Panait Istrati și Gh. K. Constantinescu.
Vezi aici repartizarea în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.