educatie

Rural Math la cea de a saptea editie

Rural Math la cea de a saptea editie
Rural Math la cea de a saptea editie
Rural Math la cea de a saptea editie

Sambata 27 aprilie, Scoala Gimnaziala Surdila Greci a fost gazda celei de-a VII-a editii a Concursului de matematica pentru elevi din mediul rural, denumit “Rural Math”, un concurs dedicat in exclusivitate elevilor din mediul rural si desfasurat sub deviza „Rural nu e sinonim cu inferior”.

Directorul scolii din Surdila Greci, profesor Iulia Olguta Vutino, ne-a facut un scurt istoric al acestui concurs devenit traditional. „In anul 2007, in cadrul Programului Activitatilor “ Spring Day 2007 “ desfasurat in perioada 26 martie – 15 iunie, ne-am gandit ca un concurs de matematica ar fi o buna idee pentru a  demonstra ca matematica ramane la moda in toate timpurile si locurile, dezvoltand in acelasi timp  spiritul competitiv al elevilor. Asa a aparut Concursul de Matematica Rural Math, adresat elevilor de gimnaziu din mediul rural, concurs organizat de Scoala Gimnaziala Surdila Greci in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Consiliul Local si Primaria Surdila Greci. Daca la prima editie au participat foarte putine scoli, numai 8, orientandu-ne doar la colegii din zona noastra geografica, incepand cu cea de a doua editie ne-am extins, devenind concurs interjudetean, cu participarea a 12 scoli din judetul Braila si 4 scoli din judetul Buzau. Incet, incet, crescand cu fiecare editie, am ajuns in anul 2012 la 28 scoli participante (15 din judetul Braila, 4 din Buzau, 4 din Ialomita, doua din  Prahova si 3 din Calarasi) si 210 elevi. Anul acesta numarul scolilor participante a ajuns la 34, din aceleasi judete si un num?r de 235 elevi inscrisi”, ne-a declarat Iulia Olguta Vutino, directorul scolii din Surdila Greci.

Aceasta a mai spus ca isi propune sa extinda parteneriatele cu Inspectoratele Scolare din Buzau, Ialomita si Prahova, precum si cu autoritatile locale din fiecare comuna invitata. Prin acest proiect, „vrem sa dovedim tuturor ca rural nu e sinonim cu inferior si ca impreuna – scoala si comunitatea – pot oferi copiilor o educatie de calitate si de viitor”, a mai spus doamna Vutino, care nu a uitat sa multumeasca cadrelor didactice pentru interesul in dezvoltarea spiritului competitiv al elevilor, dar si autoritatilor locale si in special primarului Ionel Meirosu, pentru implicarea reala in organizarea acestui concurs.

Ionel Meirosu
Ionel Meirosu

Primarul Ionel Meirosu initiatorul si sustinatorul acestui concurs

La randul sau, primarul Ionel Meirosu ne-a declarat ca acest concurs „este un concept local, nascut ca si idee acum sapte ani. Pe fondul problemelor cu care se confrunta scolile din mediul rural, lipsa copiilor si migratia acestora catre scolile din oras. Acest concurs este cel mai mare de aceasta natura din toata tara, desi ne dorim ca acesta sa nu fie doar un simplu concurs, ci vrem sa dovedim ca si in mediul rural sunt valori”. Primarul Meirosu a mai precizat ca la acest concurs copii nu platesc nici o taxa, iar cheltuielile sunt suportate de sponsori. „In functie de nivelul sponsorizarilor, pe langa o gustare, oferim elevilor si alte activitati cultural sportive, care se desfasoara intre concursul efectiv si anuntarea rezultatelor”. Anul acesta sponsorii concursului au fost „First Farms”, „Avicola Buzau”, iar diplomele si materialele promotionale au fost oferite de firma „Dexter” din Braila.

Au fost acordate sapte premii I

Premiantii Concursului Rural math
Premiantii Concursului Rural math

La clasa a V-a, premiul I a fost castigat de Valentin Serban de la Scoala Plopu si Mihaela Biciin de la Scoala Mircea Voda. Premiul II a fost obtinut de 4 elevi, cu note intre 9.00 si 9.10, Radu Lavinia si Dragos Patrascu, ambii de la Scoala Valea Ramnicului din judetul Buzau, Diana Boboc de la Scoala Mircea Voda si Mihaela Gabriela Florea de la Liceul din Mihail Kogalniceanu din judetul Ialomita. Tot patru elevi au primit si premiul III, toti cu nota 8.60, Mihail Dinca din judetul Prahova, Stefan Tudose din Ialomita, Valentina Parlog de la Scoala Movila Miresii si Bianca Grosu de la Scoala Surdila Gaiseanca. Tot la clasa a V-a au fost acordate si 20 de mentiuni, pentru elevii care au obtinut note peste 7.00.

La clasa a VI-a, trei elevi au primit premiul I, doi dintre ei obtinand nota 10.00, Iuliana Raluca Mihaila de la Scoala Ulmu si Cristina Tohan de la Scoala Chirnogi din judetul Calarasi. Al treilea premiu I a fost castigat de Rares Georgian Mocanu de la Scoala C.A. Rosseti din judetul Buzau, cu nota 9.60.  Trei elevi, toti din judetul Ialomita, au primit premiul II la clasa a VI-a , iar premiu III la aceeasi clasa a fost primit de patru elevi, doi din judetul Calarasi si doi din Braila, Ionut Craciun de la Scoala Romanu si Stefan Mocanu de la Scoala Mircea Voda. La clasa a VI-a au fost acordate de asemenea un numar de 12 mentiuni, trei dintre ele revenind unor elevi din judetul Braila, Florentiu Mihai de la Movila Miresii, Mirel Andi Gageanu de la Jirlau si Georgian Gurau de la Ciresu.

La clasa a VII-a, doua eleve din Buzau au primit premiul I, Maria Laura Burlacu din C. A. Rosetti,  primind nota 10.00, iar Malina Morogan din Rusetu, nota 9.50. Premiul II a fost castigat de o singura eleva, Georgiana Vaju de la Movila Miresii, judetul Braila, cu nota 9.00, iar premiul III a fost castigat de doi elevi de la Scoala Ulmu, Cristian Perianu si Madalina Georgiana Cristea. La clasa a VII-a au fost acordate 10 mentiuni, sapte dintre ele revenindu-le unor elevi din judetul Braila: Mihai Lazar de la Scoala Surdila Gaiseanca, Anca Orasanu de la Scoala Dudesti, Sorana Cristian de la Scoala Galbenu, Valentin Patrascu de la Scoala Surdila Greci, Mihaela Chirica de la Scoala Ulmu, Georgiana Tiganus de la Scoala Movila Miresii si Roxana Baciu de la Scoala Jirlau.

La clasa a VIII-a, nicunul dintre elevii participanti nu a obtinut note mai mari de 8.30, astfel ca au fost acordate numai sapte mentiuni, trei dintre ele revenind unor elevi din judetul Braila, Laurentiu Mihai Duret de la Scoala Ciresu, Silvana Tanislav de la Scoala Galbenu si Simona Ionela Andone de la Scoala din Ulmu.

La editia din acest an au participat 235 de elevi, de la 34 de scoli, 15 dintre acestea fiind scoli din judetul Braila: Scoala Surdila Greci, Scoala Jirlau, Scoala Toma Tampeanu Galbenu, Scoala Ulmu, Scoala Surdila Gaiseanca, Scoala Dudesti, Scoala Plopu, Scoala Romanu, Scoala Visani, Scoala Movila Miresii si Scoala Ciresu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.