Politica

Rotaru spune ca realizarea podului peste Dunare este pe drumul bun

Rotaru spune ca realizarea podului peste Dunare este pe drumul bun
Rotaru spune ca proiectul podului este pe drumul bun
Rotaru spune ca proiectul podului este pe drumul bun

Președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, a anunțat astăzi într-o conferință de presă, că la sfârșitul săptămânii viitoare este termenul limită pentru depunerea ofertelor privind proiectarea și execuția Podului peste Dunăre.

Proiectul de la Brăila face parte din Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării, fiind de asemenea inclus şi în Master Planul General de Transport (MPGT) în categoria proiectelor de tip ITI (Investiţii Teritoriale Integrate), finanţabile din POIM 2014 – 2020.

Anuntul privind scoaterea la licitatie a contractului de proiectare si executie a Proiectului investitional Podul peste Dunarea Braila – Tulcea a fost publicat pe SEAP pe 28 aprilie a.c., iar pe 11 august, la ora 16.00, este termenul limită de depunere a ofertelor.

[quote]Sperăm să fie de bun augur, să avem competitori, să fie depuse oferte. Cei care și-au exprimat intenția de a participa la licitații au avut și niște contestații, legat de caietul de sarcini și au primit răspunsul ca atare. Vom vedea cum se finalizează. Avem speranța și dorința ca lucrurile să meargă întrun ritm normal, procedural din punct de vedere legal, dar să nu avem nenorocirea care s-a întâmplat în perioada de contestații, care va genera evident blocaj. Publicarea pe SEAP a acestui proiect care înseamnă proiectare și execuție va genera scurtarea unor termene[/quote], a spus Rotaru.

Senatorul PSD a spus că dacă lucrurile vor merge întrun ritm normal, la sfârșitul anului viitor o să avem șansa să înceapă aceste lucrări, având în vedere că sursa de finanțare deja există.

Contractul va fi atribuit în baza celui mai bun raport calitate-preț, iar durata acestuia va fi de 114 luni. Astfel, 18 luni sunt alocate proiectării, 36 de luni execuției lucrărilor, iar perioada de garanție va fi de minimum 60 de luni.

Proiectul de investiție, cu o lungime totală de 23,413 km cuprinde inclusiv proiectarea și execuția drumului principal Brăila — Jijila și a drumului de legătură cu DN22, Smârdan — Măcin.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •