ProBr

Romania s-a distrat in meciul cu Uruguay

Romania s-a distrat in meciul cu Uruguay
Romania s-a distrat in meciul cu Uruguay
Romania s-a distrat in meciul cu Uruguay

UPDATE: România s-a calificat la JO de la Rio indiferent de rezultatul meciului de duminică cu Muntenegru. Muntenegru a învins în această seară Danemarca cu 26-22 (13-10), după ce danezele reușiseră să revină și să egaleze la 20. Astfel, meciul dintre cele două echipe va fi doar unul de palmares. 

Naționala feminină de handbal a României s-a distrat cu echipa Uruguay-ului în al doilea meci al turneului preolimpic din Danemarca. Cu Neagu, Buceschi, Ungureanu, Munteanu, Elisei, Manea, Brădeanu ținute pe bancă de antrenorii Ryde și Costică Buceschi, România s-a impus cu 36-19 (17-10), într-un meci în care portarul Denisa Dedu a marcat două goluri din poartă-n poartă. Componentele echipei HC Dunărea Brăila, Aneta Udriștioiu și Mădălina Zamfirescu au jucat aproape tot meciul și au contribuit decisiv la victoria României, în timp ce Gabriela Perianu a fost folosită doar în prima repriză.

Naționala din Uruguay a condus o singură dată, când a deschis scorul în minutul 1. Chintoan a egalat și Vizitiu a adus România în avantaj transformând o aruncare de la 7 metri. De la 3-2 tricolorele s-au desprins la 7-2 în minutul 10, pentru ca la jumătatea primei reprize sud-americanele să fie la doar 3 goluri în spatele româncelor, scor 8-5. În minutul 21 s-a desprins prima dată la 6 goluri, apoi avantajul a crescut permanent, 14-7 în minutul 23, 16-8 în minutul 28, pentru ca Chintoan să înscrie cu 20 de secunde înaintea finalului de repriză, însă Fynn a stabilit rezultatul pauzei, scor 17-10, transformând o aruncare de la 7 metri.

În repriza a doua Vizitiu a ratat o aruncare de la 7 metri în primul minut. România a înscris prima dată în partea a doua a meciului în minutul 34, prin Aneta Udriștioiu și tot handbalista de la HC Dunărea a fost cea care a dus România la 11 goluri avans în minutul 37, scor 21-10, după două aruncări de la 7 metri transformate.gol aneta

Naționala Uruguay-ului a marcat apoi de trei ori consecutiv, pe fondul unei ”secete„ de 6 minute în atacul României și au redus din handicap, scor 21-13 în minutul 43. Româncele au revenit și au refăcut diferența, iar Udriștioiu a dus naționala țării noastre la 13 goluri plus în minutul 53, scor 29-16. În minutul 58 Mădălina Zamfirescu a făcut ca diferența să ajungă la 17 goluri, scor 34-17, apoi Dedu a marcat a doua oară din poartă în poartă. La final România s-a impus la 17 goluri diferență, scor 36-19, într-un meci în care n-au forțat, iar pivotul Florina Chintoan a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.madalina

Pentru România au marcat toate jucătoarele care au intrat astăzi pe parchetul sălii din Aarhus: Florina Chintoan 9 goluri, Anamaria Tănăsie – 8, Aneta Udriştoiu – 7 (4 de la 7 m), Mădălina Zamfirescu – 4, Luciana Marin -3 (1 de la 7 m), Denisa Dedu -2, Gabriela Perianu -1, Patricia Vizitiu -1 (1 de la 7 m), Gabriella Szucs -1.

În poartă a apărat pe tot parcursul meciului Denisa Dedu, care a avut 12 intervenții reușite. Aneta Udriștioiu a fost cealalată handbalistă din echipa României integralistă în acest meci. Mădălina Zamfirescu a jucat 42 de minute, iar brăileanca Gabriela Perianu 15 minute.

Pentru Uruguay au marcat: Fynn Paula -4 goluri, Scarrone Alejandra -3, Ferrari Viviana -3, Barreiro Camila -2, Schinca Leticia -2, Scarrone Daniela -2, Truco Macarena -1, Baz Viviana -1,Barreiro Martina -1. Paola Santos a avut 7 intervenții reușite din 33 de aruncări, iar Modernell Agustina nici o intervenție din 10 aruncări.

România va întâlni în ultimul meci naționala din Muntenegru, duminică, 20 martie, de la ora 18.30.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •