Sport

Romania invinge Norvegia cu 15 ani

Romania invinge Norvegia cu 15 ani

Ramania invinge Norvegia cu 15 aniRomânia, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial din 2015, a făcut în această searaă la Cluj Napoca un meci senzațional și a câștigat în fața Norvegiei cu 25-20, după un meci controlat de elevele lui Ryde și Buceschi. Pentru echipa României au jucat și două handbaliste de la HC Dunărea Brăila, Aneta Udriștioiu și Mădălina Zamfirescu.

Echipa României nu mai obținuse o victorie în fața Norvegiei, actuala campioană europeană, mondială și olimpică de 15 ani și trei luni. Pe 10 decembrie 2000, în Sala Polivalentă din București, România învingea Norvegia cu 26-22 și se califica în semifinalele Campionatului European găzduit de țara noastră.

Formația antrenată de suedezul Tomas Ryde nu i-a lăsat adversarei nicio șansă în meciul de la Cluj-Napoca, desfășurat în fața a 7.200 de spectatori, care le-au încurajat frenetic românce.

Cristina Neagu a arătat de ce este cea mai bună jucătoare a lumii, marcând 10 goluri, iar Paula Ungureanu a reușit parade de senzație, apărând două aruncări de la 7 metri, la fel ca și Denisa Dedu.

Norvegia a condus o singură dată, în minutul 4, când au avut 2-1, iar în minutul 6 scorul a fost egal, 3-3, ultima dată în acest meci. Tricolorele au reușit patru goluri la rând, 7-3 în minutul 10 și au luat jocul pe cont propriu. Oaspetele au marcat o dată, pentru 7-4, dar au urmat șase goluri consecutive pentru România, care s-a desprins la nouă goluri, scor 13-4 în minutul 22. Diferența maximă a fost de zece goluri, scor 16-6 în minutul 27, iar la pauză România conducea cu 16-9, după un final mai bun al echipei nordice, care a legat trei goluri la rând.

La reluare, Norvegia s-a apropiat la patru goluri, scor 18-14 în minutul 43, dar România și-a revenit repede și a refăcut diferența confortabilă, 22-15 în minutul 49. Norvegia a mai avut o serie de patru goluri consecutive, ajungând la 22-19 în minutul 56, dar româncele au gestionat impecabil finalul de joc, câștigând cu 25-20.

România: Paula Ungureanu, Denisa Dedu — Laura Chiper (3 goluri), Aneta Udriștoiu, Gabriella Szucs (1), Cristina Neagu (10), Aurelia Brădeanu (1), Gabriela Perianu, Luciana Marin, Valentina Ardean-Elisei (2), Oana Manea (2), Mădălina Zamfirescu (1), Ana-Maria Tănăsie (1), Eliza Buceschi (3), Florina Chintoan (1), Patricia Vizitiu. Selecționer: Tomas Ryde și Costică Buceschi.
Norvegia: Veronica Kristiansen (3), Heidi Loeke (3), Nora Moerk (6), Linn Jorum Sulland (1), Tine Stange (1), Betina Riegelhuth (1), Amanda Kurtovic (2), Camilla Herrem (2), Sanna Charlotte Solberg (1).

În clasamentul Grupei preliminare 1, România ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Norvegia, 4 puncte, Belarus, 2 p, Lituania, 0 p.

România și Norvegia se vor întâlni din nou, duminică, de la ora 19,00 (ora României), la Stavanger.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •