ProBr

Romania in semifinalele Campionatului Mondial Universitar de handbal

Romania in semifinalele Campionatului Mondial Universitar de handbal

Romania in semifinalele Campionatului Mondial Universitar de handbalEchipa naţională universitară de handbal feminin, din care fac parte și 4 handbaliste de la HC Dunărea Brăila, s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial ce se desfăşoară la Malaga (Spania), obținând a treia victorie în grupă. Fetele conduse de antrenorul Costică Buceschi au reuşit să se impună, scor 23-22 (12-11), în faţa echipei Japoniei.

Fetele noastre au început mai ezitant, asiaticele deschizând scorul la primul atac al meciului, pentru ca la atacul României Patricia Vizitiu să egaleze. Noua achiziție a Dunării Brăila, Cătălina Preda, a egalat apoi la 2 în minutul 4, iar în minutul 7 niponele s-au desprins prima dată la două goluri, scor 4-2. De la scorul de 7-5 în minutul 14, româncele au reuşit o serie de patru goluri consecutive şi se părea că lucrurile intră pe făgaşul normal. În minutul 26 româncele conduceau cu 11-8, după un gol marcat de Vizitiu, dar japonezele nu au depus armele şi au fost aproape de a intra la egalitate la pauză. Nicoleta Tudor a reuşit să înscrie cu trei secunde înainte de expirarea celor 30 de minute, scor 12-11.

În debutul reprizei secunde, România s-a desprins repede la trei goluri, Zamfirescu marcând pentru 14-11 în minutul 33, însă niponele s-au apropiat din nou ameninţător, 15-14 în minutul 36. Româncele s-au desprins la 4 goluri, scor 23-19 în minutul 51, dar până la final japonezele au revenit și pe final chiar au avut șansa egalării, dar au ratat ultimul atac, după o forţare.

Pentru România au marcat: Patricia Vizitiu -6 goluri, Oana Gogoriţă-Andrei -5, Mădălina Zamfirescu -4 (3 de la 7 m), Andreea Pricopi -2, Cătălina Preda -2, Nicoleta Tudor -2, Laura Popa -1, Cristina Nan -1. Gabriela Perianu a jucat mai mult pe faza de apărare, iar Alexandra Orșivschi a jucat puțin.

România câştigă grupa cu maxim de puncte, 6, al doilea loc în semifinale fiind obţinut de echipa ţării gazdă, Spania, care a învins în ultimul meci India (48-13), acumulând 4 puncte. Japonia (2p) şi India (0p) continuă în turneul locurilor 5-8.

În semifinale, România va întâlni, pe 1 iulie, echipa Rusiei, în timp ce Spania va înfrunta câştigătoarea celeilalte grupe, Polonia.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •