Sport

Robert Jitaru boxează astăzi în finala categoriei 60 kg la Centura de Aur

Robert Jitaru boxează astăzi în finala categoriei 60 kg la Centura de Aur

Vineri seara, pe ringul instalat la Patinoarul din Galați, au avut loc galele semifinale ale Centurii de Aur – Nicolae Linca. Brăileanul Robert Jitaru a obținut calificarea în finala categoriei 60 kg, unde va boxa cu un alt român, Vasile Suciu. Ceilalți finaliști români sunt Andrei Arădoaie la 81 kg și Mihai Nistor la +91 kg.

În semifinale, Robert Jitaru l-a învins la puncte, decizie 4-1 pe Mickey McDonagh din Țara Galilor. Jitaru a atacat permanent în fața unui adversar care a avut avantajul alonjei și a reușit să se impună la puncte. În cealaltă semifinală a categoriei 60 kg, Vasile Suciu l-a învins la puncte, decizie 4-1, pe sîrbul Hemaya Gavrilovic. La categoria 60 de kg, din cei 5 sportivi prezenți, trei au fost români, iar lupta pentru Centură se va da între pugilistul născut la Făurei, Robert Eusebiu Jitaru, legitimat la CSA Steaua București, și Vasile Suciu, de la CSM Sibiu.

La categoria 64 kg au fost prezenți 9 sportivi, dar pugilistul român Nicușor Tedi Ciobanu a fost eliminat în faza sferturilor de finală.

Tot 9 sportivi au participat și la categoria 69 kg. Brăileanul Marian Pița, legitimat la CSA Steaua București, a fost învins la puncte, în sferturile de finală, de irlandezul Kilnan Moloy.

La categoria 75 kg, românul Silviu Botușan a fost eliminat în sferturile de finală, la o categorie în care au participat 8 sportivi.

La categoria 81 kg, Andrei Arădoaie, de la Dinamo București, a trecut în ”sferturi” de Viktor Arpad din Ungaria. În semifinale, Andrei Arădoaie a boxat cu spaniolul Aledandro Fernandez Camacho pe care l-a învins prin abandon în repriza a treia. În runda a treia a meciului cu spaniolul, după o serie de lovituri puternice ale românului, spaniolul a fost numărat și apoi antrenorul spaniolului a aruncat prosopul. Arădoaie va boxa în finală cu Ward Joe din Irlanda.

La categoria 90 kg, băimăreanul Bogdan Bota a pierdut la puncte meciul din semifinale cu Serhii Horskov din Ucraina.

Mihai Nistor a boxat în prima semifinală la categoria +91 kg. Pugilistul, legitimat la CSA Steaua București, l-a învins la puncte, decizie împărțită, pe irlandezul Dean Gardiner. În cealaltă semifinală Daniel Burciu, de la Dinamo București, a boxat cu englezul Frazer Clarke. Englezul a câștigat la puncte, decizie unanimă și va boxa în finala de la categoria +91 kg cu Mihai Nistor.

Finalele ediției din anul 2018 a Centurii de Aur se vor disputa sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 14.00. România va avea patru pugiliști în finalele de la trei categorii de greutate. TVR 1 va transmite în direct, de la ora 14.30, gala finală a Centurii de Aur.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •