Politica

Revizuirea Constitutiei trebuie sa elimine definitiv migratia politica!

Revizuirea Constitutiei trebuie sa elimine definitiv migratia politica!

 

 

Revizuirea Constitutiei trebuie sa elimine definitiv migratia politica!
Revizuirea Constitutiei trebuie sa elimine definitiv migratia politica!

Parlamentarii USL si PP-DD au cazut de acord in privinta unui singur lucru, traseismul politic. Printre parlamentarii briaileni care sustin interzicerea prin lege a traseismului politic se afla si deputata Marioara Nistor.

Actualul Parlament are misiunea de a contribui decisiv la modificarea Constitutiei, o masura necesara dupa evenimentele din ultimii ani si in contextul politic fundamental modificat fata de ultima revizuire, din 2003. „Consider ca intreaga clasa politica are datoria de a reglementa constitutional cateva aspecte daunatoare bunei functionari a democratiei parlamentare, care au atras antipatia romanilor de-a lungul timpului fata de clasa politica in ansamblul ei. In primul rand, cred ca fenomenul migratiei politice trebuie eradicat, daca ne dorim cu adevarat insanatosirea clasei politice romanesti. Interzicerea parlamentarilor si a altor demnitari alesi de a trece la o alta formatiune politica in timpul mandatului trebuie introdusa in Constitutie, dupa modelul primarilor, fapt pe care-l voi solicita impreuna cu colegii din PP-DD. Este incorect si imoral ca un parlamentar sa fie votat de sustinatorii unui anumit partid politic, iar apoi, dupa ce s-a vazut in Parlament, sa intoarca spatele si sa plece la alta formatiune, de obicei de la guvernare, si evident doar din ratiunea de a fi la putere”, a declarat Marioara Nistor, deputat PP-DD.

Doar doua mandate pentru functiile alese

Aceasta ne-a marturisit ca, parlamentarii PP-DD isi doresc limitarea la doua mandate a functiilor alese, dar si reducerea la jumatate a numarului de semnaturi pentru initierea unui proiect legislativ. „O alta modificare necesara si sustinuta de parlamentarii PP-DD este limitarea la doua mandate a functiilor alese, precum si reducerea la jumatate a numarului de semnaturi pentru initierea unui proiect legislativ. Este imperativ sa reducem de la 100.000 la 50.000 numarul minim de cetateni care doresc sa initieze si sa semneze o initiativa legislativa cetateneasca, in contextul politic actual, in care participarea la vot a romanilor depaseste rareori 40 la suta. Parlamentarii PP-DD vor mai propune anumite schimbari referitoare si la Justitie, la raspunderea membrilor guvernului, precum si la buna functionare a autoritatilor publice locale, aspecte cuprinse in cele 100 de puncte ale programului nostru.”, a mai spus in incheire deputata PP-DD de Braila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.