Actualitate

Restricții de circulatie

Restricții de circulatie
Restricții de circulatie
Restricții de circulatie

Potrivit CNAIR, circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, respectiv 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi interzisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în perioada 1 iulie — 31 august 2017, astfel:

— pe sensul către Constanța al Autostrăzii A2 București (int. A2 cu DNCB) — Fundulea — Lehliu — Fetești — Murfatlar (int. A2 cu DN3), restricție de tonaj (3,5 tone) vinerea, în intervalul orar 12.00 — 24.00 și sâmbăta, în intervalul orar 06.00 — 14.00;

— pe sensul către Capitală al Autostrăzii A2 București (int. A2 cu DNCB) — Fundulea — Lehliu — Fetești — Murfatlar (int. A2 cu DN3), restricție de tonaj (3,5 tone) duminica, în intervalul orar 12.00 — 24.00;

— pe ambele sensuri ale DN39 Agigea (int. DN39 cu DN39A) — Mangalia (intrare în municipiu), restricție de tonaj (7,5 tone) vinerea, în intervalul orar 12.00 — 22.00, iar sâmbăta și duminica, în intervalul orar 06.00 — 22.00;

— pe sensul către Cernavodă al DN22C Murfatlar — Cernavodă, restricție de tonaj (7,5 tone) duminica, în intervalul orar 12.00 — 24.00.

Măsura restricționării traficului greu pe arterele sus-menționate s-a luat în baza HG nr. 1777/2004, cu modificările și completările ulterioare. Încălcarea prevederilor acesteia constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

În urma avertizării de cod roșu și portocaliu, emise de Administrația Națională de Meteorologie, începând cu data de 1 iulie 2017, între orele 10.00 și 21.00, vor fi introduse restricții de circulație pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone pentru județele: Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Covasna, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila, galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani.

CNAIR, în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile și drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția:

— transporturilor de persoane;

— transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;

— vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;

— transporturi funerare;

— transporturi poștale;

— transporturi de echipamente de prim ajutor;

— transporturi pentru distribuire de carburanți;

— transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;

— transporturi pentru tractări vehicule avariate;

— transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

— transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;

— transporturi apă îmbuteliată;

— transporturi produse provenite din exploatări agricole.

Restricționarea circulației este necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcăminții rutiere.

Având în vedere temperaturile extrem de ridicate din foarte multe zone ale țării, recomandăm conducătorilor de autovehicule:

— să folosească sistemele de climatizare;

— să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;

— să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă;

— să nu conducă dacă sunt obosiți.

Sfătuim, de asemenea, persoanele cu probleme cardiace sau de altă natură medicală menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiții de siguranță, să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă aceasta este necesară, să aibă un însoțitor în autovehicul.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •