Actualitate

Replică dură a medicului Georgescu la afirmațiile lui Chiriac

Replică dură a medicului Georgescu la afirmațiile lui Chiriac

Medicul Octavian Georgescu, președintele ”Camerei medicilor” filiala Brăila, afiliat la Cartel Alfa, i-a răspuns printr-o scrisoare deschisă președintelui CJ Brăila, care a adus mai multe acuze personalului de la Spitalul Județean.

Medicul Georgescu a ținut să-i amintească în primul rând președintelui CJ Brăila că în sectorul sanitar există și un alt sindicat decât cel afiliat la ”Sanitas”, pe care acesta îl consideră un ”sindicat socialist, pupatorul de …mână a PSD-ului”.

[quote]Mă simt total dezonorat de faptul că tovarășul Chiriac mi-a trecut numele prin gura sa de „slugă politică” în condițiile în care timp de doi ani a refuzat să aibă relații instituționale cu Sindicatul „Camera Medicilor”, singurul sindicat care poate avea un punct de vedere real asupra situației managementului și al cărui președinte sunt de 20 de ani. În afara faptului că activitatea sindicală este recunoscută de lege ca vechime în management sanitar, sau chiar și prin simplul fapt că medicii, în facultate, urmează un curs și dau examen la materia „Economie sanitară” reprezintă o dovadă de expertiză. La ce „facultate înaltă” de asistenți se predă o astfel de materie? – asta referitor la expertul tovarășului Chiriac din Consiliul de Administrație al Spitalului (reprezentant al Sanitas), unde noi, medicii nu avem ce căuta[/quote], a replicat medicul Georgescu la acuzațiile lui Chiriac referitoare la managementul Spitalului Județean.

Președintele ”Camerei Medicilor” a spus că președintele CJ Brăila a făcut afirmații iresponsabile și atacuri la persoană, care nu sunt sustenabile, ele fiind specifice PSD-ului. Iulian Chiriac a afirmat într-o conferință de presă că medicul Georgescu, unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai conducerii Spitalului Județean, ar avea în acest an doar trei internări și trei externări.

[quote]A afirmat că aș avea, și a insistat, într-un an doar trei internări/externări pe care mi-am pus parafa. Total fals și de rea credință. Tovarășe, te informez că din documentele spitalului, Dr. Georgescu Octavian,  în anul 2018 a făcut, 964 de internări/externări „pe care și-a pus parafa” (până la data prezentului drept la replică) și un numar total de 1209 consultații. Cred că tovarășul este în situația de a-mi acorda scuze publice, pentru că altfel, având în vedere probele la care făcea referire în declarațiile sale s-ar putea să i le aduc eu, în alte instanțe. Și ca să-l ajut, poate ivoca faptul că a fost dezinformat de „lătrăii” din partid[/quote], a transmis medicul Octavian Georgescu în replică la afirmațiile făcute de președintele CJ Brăila.

Medicul Octavian Georgescu îi atrage atenția președintelui CJ, în această scrisoare deschisă trimisă către redacția noastră, că în medicină nu există productivitate.

[quote]Se pare că sunt ceva carențe la capitolul economie sanitară. Un spital nu este rentabil dacă are 100 de internări/externări. Este rentabil dacă are 10 internări/externări, dar de mare complexitate. Dar de ce complexitate să vorbești la spitalul pe care-l gestionează dumnealui când lucrăm cu instrumentar vechi de 40 de ani și, așa cum recunoște, nu există materiale și medicamente? Mentorul domniei sale a ridicat în curtea spitalului o hardughie de clădire ca să facă Cardiologie intervențională. Proiectul se degradează pentru că nu mai au medici. Au dat bir cu fugiții, convinși fiind de „seriozitatea C.J.” (PSD – Braila)[/quote] a afirmat președintele ”Camerei Medicilor.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •