Sport

Remiza pentru Dacia Unirea Braila in deplasarea de la ACS Poli Timisoara

Remiza pentru Dacia Unirea Braila in deplasarea de la ACS Poli Timisoara

Dacia Unirea Brăila a obținut un punct nesperat la un moment dat, făcut însă cadou de defensiva timișoreană care a gafat ca la Liga a 4-a la două mingii aruncate în careu. Echipa lui Gică Barbu a profitat de erorile celor de la ACS Poli Timișoara și a revenit de la 2-0, reușind în doar câteva minute să egaleze și să obțină primul punct în această ediție de campionat.

Pe o vreme caniculară, care a adus în tribunele stadionului Dan Păltinișan doar vreo 200 de spectatori, Dacia Unirea Brăila și ACS Politimișoara au avut un început de meci modest, fără faze periculoase de poartă și cu multe pase greșite. Timişorenii au început mai activ, cu o centrare a lui Drăghici prin faţa porţii, dar Popovici nu a ajuns la minge. A urmat un şut al lui Bîrnoi peste buturi.

Totuși, în minutul 10, la o degajare a portarului Avram, Vitan a prelungit cu capul până la Bebey, acesta a avansat câțiva pași și s-a grăbit să șuteze de la peste 25 de metri, iar mingea a trecut pe lângă poarta apărată de Curileac. În minutul 12 brăilenii au avut cea mai mare ocazie de gol, la o centrare de pe stânga a lui Hâmpea, Andrei Pleșa a reluat cu capul din 8 metri, dar portarul gazdelor a respins în lateral. La doar două minute a fost rândul timișorenilor să aibă o fazo periculoasă la poarta lui Adam, dar centrarea de pe dreapta a lui Popovici a fost reluată cu capul de Drăghici peste poartă.

În minutul 15 Lu Yuefeng a șutat de la peste 25 de metri, parcă să scape de minge, care a trecut pe lângă bara porții apărate de Curileac. În minutul 18 Hâmpea a centrat de pe stânga, mingea a ajuns pe partea opusă la Maxin, acesta a trecut de Dumbravă și a intrat în careu, dar a mai încercat încă o dată să-l dribleze pe fundașul gazdelor și mingea a ieșit în aut de poartă.

A urmat o dominare clară a timişorenilor, în care Drăghici a trimis de la marginea careului, puţin pe lângă poartă, pe jos, după un corner bătut de Velcotă. Apoi a fost rândul lui Dorin Codrea să nu nimerească spaţiul porţii.

În minutul 34 Hâmpea a ridicat umărul la un duel cu Motreanu, iar centralul Vladimir Andrei Nagy a dictat penalty. Drăghici a executat în dreapta lui Avram, care a ghicit colțul, dar mingea a lovit bara și a intrat în poartă, 1-0 pentru ACS Poli din minutul 35.

Peste numai un minut brăilenii au revenit în atac, dar șutul lui Maxin a fost blocat de Dumbravă și mingea a ieșit în corner. Calu a executat lovitura de la colț, dar Bebey a reluat pe lângă poartă din careu.

Repriza secundă a început cu un șut slab de la distanță al lui Popovici, reținut însă de Avram. Meciul a continuat cu pase lungi, multe dintre ele fără adresă, fără a pune în pericol însă niciuna dintre porți. În minutul 57 Niță a obținut o lovitură liberă din preajma careului, iar Hâmpea a executat pe colțul scurt, însă Bebey a deviat greșit și mingea a ieșit în aut de poartă. În minutul 61 după o sumedenie de pase între fundașii timișoreni, Bocșan s-a hotărât să trimită o pasă lungă la bătaie pentru Popovici, care a câștigat duelul cu Hâmpea și i-a trimis cu capul lui Bîrnoi, care a avansat spre zona centrală și s-a apropiat de careul brăilenilor șutând de la 17 metri în stânga lui Avram, 2-0 pentru ACS Poli.

În minutul 64 Velcotă a executat o lovitură liberă de la 22 de metri ușor lateral dreapta, dar șutul său la colțul scut nu a nimerit cadrul porții.

În minutul 66 Maxin a interceptat o degajare greșită a fundașilor timișoreni și i-a pasat în stânga lui Bertrand Bebey, lăsat nemarcat, care a pătruns în careu și a șutat de la 12 metri pe lângă Curileac, ieșit în întâmpinare, 2-1.

Un minut mai târziu Niță aruncă o nouă minge spre careul oaspeților, Curileac ieșit la marginea careului a încercat să degajeze cu piciorul, dar a luftat ca un începător și mingea a ajuns la Raul Vitan, care a urmărit foarte bine și a marcat din 7 metri în poarta goală, 2-2!

Timișorenii au încercat să se desmeticească din șocul celor două goluri primite în mai puțin de două minute și în minutul 71 au mai avut o ocazie de gol, dar șutul lui Drăghici din lovitură liberă de la 24 de metri a trecut la câțiva centimetri de bara din stânga porții apărate de Avram. În minutul 74 Motreanu a aruncat de la margine, lung până în mijlocul careului, dar Opoku s-a încurcat în minge și când a reușit să-i trmită lui Drăghici, acesta se afla în offsaid.

Elevii lui Ionel Ganea eau încercat să obțină victoria cu mingii aruncate la bătaie în careu, dar fără a găsi un ”adrisant” și astfel meciul s-a terminat 2-2 (1-0), un punct mare obținut de brăileni, un punct făcut cadou de o defensivă de cascadorii râsului a celor de la ACS Poli.

ACS Poli Timişoara: Curileac – Motreanu, Bocşan, Podină, Dumbravă, Haruţ, Popovici, Bîrnoi (min 88 Pădurariu), Codrea (min 62 Opoku), Velcotă, Drăghici. Antrenor: Ionel Ganea.

Dacia Unirea Brăila:Avram – Niţă, Hamza, Merville, Hâmpea (min 72 Stănescu) – Yuefeng, Pleşa (min 79 Ichim), Maxin, Calu (min 59 Coteţ), Vitan – Bebey. Antrenor Gheorghe Barbu.

Etapa viitoare, Dacia Unirea Brăila va juca sâmbătă, la 11.00, pe teren propriu cu UTA.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •