Sport

Remiză în derby-ul dintre LPS Brăila și CSM Galați, la handbal junioare 2

Remiză în derby-ul dintre LPS Brăila și CSM Galați, la handbal junioare 2

Duminică la prânz, în sala LPS Brăila s-a jucat derby-ul seriei B din cadrul campionatului național de handbal junioare 2, între LPS Brăila și CSM Galați. Pe lângă duelul din teren a fost și un duel al celor două galerii, care și-au încurajat favoritele și au creat o atmosferă incendiară la un meci de junioare, terminat nedecis, scor 29-29.

Fetele de la LPS Brăila, pregătite de profesorul Ion Bucovală și încurajate de pe margine de Nicoleta Vlad (Eșanu) fosta jucătoare de la HC Dunărea Brăila și Danubius Galați, au început bine meciul și după ce au fost conduse cu 0-1 și 1-2, au ajuns să conducă cu 6-3 în minutul 11. În minutul 16 Adelina Iordache a marcat pentru 9-5 și se părea că fetele de la Brăila se pot desprinde în câștigătoare și în etapa a V-a. După 10-6 în minutul 17, gălățencele au revenit și s-au apropiat la un singur gol în minutul 25, scor 12-11. Laura Surdu și Iulia Sava au marcat pentru Brăila, care s-a distanțat din nou la 3 goluri, scor 14-11. Până la pauză gălățencele au mai marcat prin Bichir, iar Brăila prin Andreea Surdu și după primele 30 de minute scorul a fost 15-12 pentru LPS Brăila.

După pauză, CSM Galați a marcat de patru ori fără să primească gol în primele 5 minute și a trecut la conducere pe tabela de marcaj, 15-16 în minutul 35.  Brăila a revenit și a mai condus de patru ori la două goluri diferență, ultima dată la 24-22 în minutul 48. Finalul a fost pe muchie de cuțit. În minutul 56 CSM Galați a trecut din nou la conducere, scor 26-27. În minutul 59 scorul era 28-29. În ultimul minut Andreea Surdu a marcat de pe extremă, și a egalat la 29. ultimul atac le-a aparținut gălățencelor, dar Alexandra Perianu a avut două intervenții excelente și a evitat primirea unui gol care ar fi adus prima înfrângere pentru junioarele II de la LPS Brăila.

Pentru LPS Brăila au marcat: Andreea Surdu -7 goluri, Iulia Sava -7, Laura Surdu -6, Adelina Iordache -6, Roxana Popa -2 și Ana Maria Cazan -1. Au mai jucat: Alexandra Perianu -portar, Sara Hodiș, Anca Popescu.

Fetele de la LPS Brăila se mențin pe primul loc în seria B, cu 13 puncte și golaveraj 181-103. În etapa următoare, a VI-a, LPS Brăila va juca în deplasare la LPS Focșani, duminică, 21 octombrie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •