Cultura

Recital Paula Seling, la Festivalul „George Grigoriu”

Recital Paula Seling, la Festivalul „George Grigoriu”
Recital Paula Seling, la Festivalul „George Grigoriu”
Recital Paula Seling, la Festivalul „George Grigoriu”

 Paula Seling va sustine un recital in seara de gala a Festivalului International de Muzica Usoara „George Grigoriu”, care se desfasoara la Braila, in perioada 24-26 mai, si unde Marele Premiu pus in joc este un autoturism BMW.

Concurentii inscrisi anul acesta la Festivalul International de Muzica Usoara ‘George Grigoriu’ de la Braila sunt in numar de 24 si vin din 15 tari, respectiv Romania, Elvetia, Grecia, Republica Moldova, Albania, Italia, Bulgaria, Islanda, Rusia, Georgia, Ukraina, Portugalia, Israel, Maldive si Germania. Din Romania sunt opt concurenti: Claudia Andreea Dumitriu, Diana Antonica, Electric Fence, Elena Chirvase, Ioan Bigea, Ion Moise Badulescu, Kiazim Selatin Ialcyn si Maria Enache.

Festivalul International de Muzica Usoara ‘George Grigoriu’  va fi transmis in direct pe TVR2. Biletul va costa 10 lei pentru fiecare seara. Concursul se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 – 29 ani si se desfasoara cu acompaniament orchestral (live). Fiecare concurent va interpreta o piesa din repertoriul propriu, la alegerea juriului, dintre cele doua transmise pentru preselectie, si o piesa compusa de George Grigoriu.

Vineri, 24 mai, vor concerta Anisoara Puica, o solista foarte cunoscuta din Republica Moldova, si Pasha Parfeny tot din Republica Moldova, cel care a luat trofeul festivalului anul trecut. Sambata, 25 mai, Francesco Napoli din Italia va concerta alaturi de un solist din Statele Unite, Randy Roberts. Duminica, 26 mai, dupa Gala Laureatilor, va canta Paula Seling.

Festivalul ‘George Grigoriu’ atrage an de an la Braila tineri pasionati de muzica usoara, dornici sa se afirme la un festival care devine din ce in ce mai cunoscut si apreciat. Festivalul s-a nascut la Braila, in anul 2005, in memoria cunoscutului compozitor George Grigoriu, iar din 2009 a devenit international. Inca de la inceput a fost catalogat de specialisti ca fiind o lectie pentru Mamaia si Cerbul de Aur, in ceea ce priveste organizarea.

Organizatori evenimentului sunt Consiliul Judetean Braila, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si Societatea Romana de Radiodifuziune.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.