ProBr

Recital muzical unic, cu invitati de peste hotare

Recital muzical unic, cu invitati de peste hotare
Recital muzical unic, cu invitati de peste hotare
Recital muzical unic, cu invitati de peste hotare

În perioada 8-10 iunie 2017, la Brăila, vor avea loc evenimente culturale unice, susţinute de invitaţi de excepţie de peste hotare, în organizarea Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila. Pe parcursul a trei zile, soprana Mariana-Mihai Zoeter, alături de Garrick Zoeter – la clarinet şi Piro Gaqi – la pian, vor oferi publicului interesat momente de neuitat. Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi al Teatrului „Maria Filotti” Brăila şi are ca parteneri Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Brăila, Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila şi Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” Galaţi. Accesul publicului este liber.

Astfel, pe 9 iunie 2017, începând cu ora 19.00, în Sala mare a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, va avea loc Recitalul extraordinar de canto şi clarinet susţinut de soprana Mariana Mihai-Zoeter şi invitaţii săi speciali – Garrick Zoeter, la clarinet şi Piro Gaqi, la pian. În program sunt incluse opere din creaţia marilor compozitori: Amy Beach, Johannes Brahms, Tiberiu Brediceanu, Nicolae Bretan, Eduard Caudella, Ernest Charles, Gherase Dendrino, Carlos Gomes, Miguel Marques, Jules Massenet, Albert Nepomuceno, Marcos Portugal, George Stephanescu. Prezintă profesor Marilena Niculescu.

Recitalul va fi precedat, pe 8 iunie 2017, începând cu ora 10.00, de un Masterclass cu denumirea „ClarVoce”, pentru disciplinele de Canto clasic şi Clarinet, susţinut de invitaţii speciali – prof. univ. dr. Mariana Mihai-Zoeter şi prof. univ. Garrick Zoeter (corepetitor profesor Raluca Ciucă) şi adresat elevilor şi cadrelor didactice din cadrul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, Liceului de Arte „Hariclea Darclée” Brăila şi Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” Galaţi.

Pe 10 iunie 2017, începând cu ora 10.00, se va organiza un Workshop intitulat „Vocea cântată – legătura din voce şi corp”, care vizează profesorii de muzică, interpreţii şi pe toţi cei interesaţi de arta vocii cântate. Ambele întâlniri vor avea loc la sediul Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila din strada Mărăşeşti nr. 1, fiind deschise şi publicului larg, interesat de domeniul abordat. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0239/61.21.04, la secretariatul Şcolii.

Soprana Mariana Mihai-Zoeter s-a născut la Brăila, iar în 1983 şi-a început primele lecţii de canto clasic cu doamna profesor Mariana Iordache la Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila. În 1997, Mariana Mihai-Zoeter a susţinut examenul de licenţă la Facultatea de Interpretare Muzicală a Academiei de Muzică (actuala Universitate de Muzică), unde a studiat cu domnul profesor Ionel Voineag. După absolvirea facultăţii, şi-a continuat studiile de canto la Shenandoah Conservatory în Winchester, VA în Statele Unite ale Americii unde a obţinut titlurile de „Master in Vocal Performance” şi „Doctor of Musical Arts in Vocal Performance”. În prezent, Dr. Mariana Mihai-Zoeter este profesoară de canto, director/regizor de operă, precum şi Şefa Catedrei de Canto la School of Music la University of Southern Maine. De asemenea, Dr. Mariana Mihai-Zoeter este director pentru studiile de masterat în canto la USM şi director artistic pentru Southern Maine Summer Opera Workshop Academy, fiind membră a Asociaţiei Naţionale a Profesorilor de Canto (NATS) din S.U.A., precum şi a Asociaţiei Naţionale a Profesorilor de Muzică (MTNA) din S.U.A.. În paralel cu activitatea desfăşurată ca profesoară, Dr. Mariana Mihai-Zoeter îşi continuă cariera de soprană cântând pe importante scene din Statele Unite, Brazilia şi în ţări din Europa, printre care şi România.

Garrick Zoeter, clarinetist, este absolvent al celor două universităţi de prestigiu din S.U.A. – Juliard School din New York şi Yale University, unde a obţinut şi titlul de „Masters în Music Performance”, fiind unul dintre cei mai apreciaţi clarinetişti americani şi căpătând şi un renume mondial datorită pasiunii şi emoţiei cu care cântă. Garrick Zoeter este membru fondator al renumitului grup de cameră “Antares” (clarinet, vioară, violoncel şi pian) cu care a câştigat multe premii naţionale şi internaţionale. Cu acest grup, Garrick Zoeter cântă de peste 12 ani, concertând în importante săli de concerte din S.U.A. şi din alte ţări. Pe lângă activitatea intensă de concertist, Garrick Zoeter este şi un devotat profesor de clarinet la Shenandoah Conservatory în Winchester, Virginia, unde este apreciat şi iubit de studenţii lui.

Pianistul Piro Gaqi a terminat studiile de Licență și Masterat la Universitatea Națională de Muzică București şi are o lungă carieră solistică internațională în Europa și America de Nord. A obținut a doua diplomă de Master la acompaniament în cadrul Universităţii din Montreal, urmând cursuri de specializare în Luxemburg, Olanda și Franța. În 2015, a terminat studiile de doctorat la Universitatea Națională de Muzică București, în prezent fiind asist. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •