Stiri

Razii in judet si municipiu

Razii in judet si municipiu
Razii in judet si municipiu
Razii in judet si municipiu

Timp de doua zile, politistii braileni au organizat razii in judet si municipiu. In aceasta perioada s-au desfasurat 320 de actiuni si controale, au fost aplicate 326 de contraventii si au fost confiscate bunuri in valoare totala de 9.643 lei.

In zilele de 10 si 11 aprilie 2013, la nivel national, politistii au desfasurat activitati preventive, pentru depistarea si luarea masurilor legale impotriva persoanelor care transporta sau comercializeaza ilicit produse agro-alimentare si de alta natura, in pietele agro-alimentare si zonele adiacente acestora, si pentru protejarea cetatenilor si asigurarea unui mediu comercial civilizat.
„Pe parcursul celor doua zile, peste 140 de politisti de la Inspectoratul de Politie Judetean Braila si subunitatile acestuia au desfasurat 320 de actiuni si controale, fiind constatate 6 infractiuni si 326 de contraventii (154 conform prevederilor Legii 12/1990 (modificata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 47 conform Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si a altor acte normative)”, ne-a declarat Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.
De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare totala de 9.643 de lei (tigari, alcool, produse alimentare si nealimentare), pentru care comerciantii nu detineau documente legale de provenienta.

Exemplu:

In data de 11 aprilie, intre orele 9:00-12:00, politisti de la Biroul Ordine Publica, in colaborare cu lucratori din cadrul Politiei Locale Braila, au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea comertului ilicit in pietele de pe raza municipiului si in apropierea acestora, precum si pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si liniste publica si pentru fluidizarea zonelor aglomerate, ocazie cu care au fost verificate 32 de societati comerciale, 29 de producatori particulari, 33 de asociatii familiale si 37 de intreprinderi individuale, controlate 37 de autovehicule oprite in trafic si legitimate 149 de persoane.
Pe timpul actiunilor, au fost aplicate 114 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 24.355 de lei, si confiscate bunuri (jucarii) in valoare de 1.500 de lei. A fost depistat D.M. (43 de ani), in timp oferea spre vânzare, pe strada Viilor, din municipiu, jucarii in valoare de 1.500 lei, fara a detine documente de provenienta. Acestea au fost ridicate in vederea confiscarii si braileanului i-a fost aplicata o sanctiune contraventionala, in valoare de 1.000 de lei, conform Legii 12/1990.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.