Actualitate

Razii de weekend ale politistilor Braileni

Razii de weekend ale politistilor Braileni

Poliţiştii brăileni acţionează, în fiecare weekend, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În zilele de 10 și 11 august a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 35 de societăţi comerciale, au fost legitimate 238 de persoane și au fost oprite în trafic şi controlate peste 150 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 30 de şoferi.

De asemenea, polițiștii au constatat peste 30 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 13.845 de lei.

Dintre amenzile aplicate 16 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 13 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 2 la alte acte normative.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut două permise de conducere, un certificat de înmatriculare. Totodată, aceștia au ridicat, vineri dimineața, în jurul orei 6.10, în vederea confiscării, 800 kg de fructe și legume, în valoare totală de 3.500 de lei.

Polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost depistat de polițiști, pe DN 22B,  în timp ce transporta, cu o autoulititară, cantitatea de 800 kg de legume și fructe, în vederea comercializării, fără a deține documente de provenientă pentru acestea.

Persoana depistată a fost sancționată contravențional cu amendă, în conformitate cu prevederile Legii12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar marfa, în valoare de aproximativ de 3.500 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată, pe bază de proces-verbal, unei societăți de profil, spre valorificare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •