
Sfârșitul acestei săptămâni va fi unul în care Teatrul Maria Filotti va aborda în forţă registrul „Clasic”, „Romantic” şi…Independent. Joi, 18 septembrie, de la ora 19.30, la Showroom-ul Toyota, puteți să vedeţi spectacolul „Operele Complet Prescurtate ale lui William Shakespeare” de J. Borgeson, A. Long şi D. Singer.
Evenimentul este prilejuit de aniversarea a 10 de la deschiderea reprezentanţei Toyota la Brăila, moment pe care organizatorii s-au gândit să-l sărbătorească printr-o seară specială de teatru. Spectacolul a fost realizat în Bucureşti la Teatrul de pe Lipscani, iar regia este semnată de Eugen Gyemant, scenografia aparţine lui Tudor Prodan. Din distribuţie fac parte următorii actori: Dan Rădulescu, Andrei Seuşan, Daniel Haralambie/ Ionuţ Grama. Un show provocator, în care trei actori execută într-o oră și douăzeci de minute toate piesele și sonetele lui William Shakespeare. Toată poezia, pasiunea, energia și delicatețea operelor lui Shakespeare este prezentată într-un număr de virtuozitate care amestecă opera, circul, tragedia cea mai sublimă, happening-ul și spectacolul horror într-un ghiveci gustos și hrănitor. Intrarea la această reprezentaţie va fi posibilă în baza unor invitaţii pe care le puteţi obţine, în limita locurilor disponibile, de la Showroom-ul Estima Motors, Strada Dorobanţilor nr. 669, tel: 0239.606040, sales@toyota.ro, www.toyotabraila.ro.
Vineri, 19 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio, teatrul brăilean va găzdui un spectacol realizat în mediul privat, „Dacă ăla e cu aia, ai’ a lui cu cine-o fi?”, după un text de Mimi Brănescu, regizat de Radu Nichifor, avându-i în distribuţie pe: Ramona Gângă, Narcisa Novac, Corina Borş, Valentin Terente şi Alexandru Marin. Piesa este inspirată de contexte contemporane, autohtone, cu o suită de încurcături nostime pe care Mimi Brănescu le dezvoltă abil într-o comedie de situaţii, plăcută pentru publicul spectator.
Sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 18.00, la Casa Tineretului, Teatrul Maria Filotti vă dă întâlnire cu unul dintre spectacolele de referinţă, „Leonce şi Lena” de Georg Buchner, regizat de Vlad Cristache. Piesa este scrisă fără o construcţie dramatică elaborată, preconcepută, este ceva viu, expresiv, tulburător, o combinaţie insolită de umor, profunzime filosofică în gândire, totul învelit într-o “crustă” poetică. Este un text atipic, cu o construcţie specifică unui spirit tânăr, proaspăt, ludic, şi în acelaşi timp, foarte actual.
Duminică, 21 septembrie, de la ora 18.00, în aceeaşi sală a Casei Tineretului din Brăila, spectatorii brăileni vor putea să vadă unul dintre spectacolele teatrului brăilean cu mare succes la public, „Gaiţele” de Al. Kiriţescu. Regia acestui spectacol este semnată de Radu Nichifor, iar din distribuţie fac parte: Monica Zugravu-Ivaşcu, Elena Andron, Ramona Gîngă, Corina Georgiana Borş, Dan Moldoveanu, Cătălina Nedelea, Florentina Popa, Camelia Dilbea, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu. Decorul şi costumele sunt realizate de Vioara Bara. ”Gaiţele” reprezintă una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, această piesă face parte din aşa zisa trilogie burgheză a lui Kiriţescu: comedia „Marcel şi Marcel” sau „Anişoara şi ispita „ (1923) apoi „Florentina” (1925) şi „Cuibul de viespi”, cum s-a intitulat în 1930, comedia „Gaiţele”, jucată în multe variante, pe mai toate scenele ţării, cu un succes enorm.