Administratie

Problemele brailenilor cu cei de la CUP Dunarea au fost ridicate in CLM

Problemele brailenilor cu cei de la CUP Dunarea au fost ridicate in CLM
Problemele brailenilor cu cei de la CUP Dunarea au fost ridicate in CLM
Problemele brailenilor cu cei de la CUP Dunarea au fost ridicate in CLM

 

După ce s-au plâns de nenumărate ori că cei de la CUP Dunărea fac abuz şi opresc furnizarea apei după bunul plac, Simona Drăghincescu, consilier local PDL, a ridicat această problemă în şedinţa de Consiliul Local Municipal. La rândul său, primarul a spus că a discutat cu directorul CUP Dunărea, pentru a întocmi un grafic de eşalonare a datoriilor, acolo unde acestea sunt peste 10.000 lei.

O săptămână cu apă şi două fără, aceasta este situaţia cu care se confruntă locuitorii mai multor cartiere din municipiu. În timp ce o parte dintre asociaţii au acumulat datorii uriaşe după ce adminsitratorii au plecat cu tot banii locatarilor, asta pentru că oamenii nu vor să înţeleagă că şi activitatea administratorilor de bloc trebuie supravegheată, din acets motiv existând în fiecare asociaţie şi un comitet de locatari, alte asociaţii sunt pline de rău platnici care uită cu anii să îşi plătească întreţinerea.

Simona Drăghincescu, consilier local PDL:

Unii dintre ei au plătit, li s-a dat drumul la apă şi după câteva zile iar li s-a oprit furnizarea. Administratorii au plătit şi s-a dat iar drumul la apă. Nu este posibil aşa ceva, este o stare de nervozitate, pentru că locatarii nu înţeleg că şi ei au obligaţia să se intereseze dacă se fac sau nu plăţile de către administratori către CUP Dunărea.

De câteva luni bune, cei de la CUP Dunărea pare că le-a pus gând rău datornicilor şi asta pentru că situaţia financiară a societăţii este una cât se poate de precară, mergând cu paşi repezi pe urmele CET-ului. Pentru că şi primarul primeşte zilnic sesizări de la cetăţeni cu privire la atitudinea de multe ori ostilă a celor de la CUP Dunărea, despre care oamenii spun că nu sunt dispuşi să poarte discuţii cu asociaţiile de proprietari, Aurel Simionescu a luat decizia ca furnizorul de apă să devină ceva mai flexibil în ceea ce priveşte eşalonarea datoriilor.

Aurel Simionescu, în cadrul şedinţei CLM:

Datorii la apă sunt şi în Brăiliţa la blocuri şi în restul oraşului. La asociaţiile de proprietari, unde sunt datorii de peste 10.000 lei urmează să fie discuţii şi să se stabiliească plăţile eşalonate. Încercăm de asemenea să facem şi contorizarea individuală ca să putem să le dăm apă celor care îşi plătesc facturile la zi iar datorinicilor să le oprim furnizarea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •