ProBr

Primii campioni nationali la box Under 22

Primii campioni nationali la box Under 22
Primii campioni nationali la box Under 22
Primii campioni nationali la box Under 22

Sâmbătă dimineață, cu o întârziere de mai bine de 30 de minute, s-au desfășurat semifinalele campionatului național de box U 22, competiție aflată la prima ediție. Aceste campionate naționale constituie criteriu de selecție pentru lotul României, care ne va reprezenta la Campionatul European U 22, ce va avea loc tot la Brăila, în perioada 13-22 martie 2017.

Galele finale au programat 10 meciuri, la 10 categorii de greutate, iar 4 dintre ele s-au încheiat înainte de limită. Campion național la categoria 46-49 kg a devenit Dragoș Manu (CSM Buzău) care l-a învins prin abandon în prima repriză pe Andrei Băjan (CSM Târgoviște). Tot prin abandon în prima repriză a câștigat și Andrei Ciubotaru (SCM Știința Municipal Bacău), care a trecut în finala categoriei 52 kg de Gabriel Ștefan (CSM Târgoviște).

Al treilea meci al galei l-a avut în ring pe brăileanul Robert Jitaru, legitimat acum la Steaua București. Pugilistul din Făurei a câștigat clar la puncte, decizie 5-0, meciul cu Sebastian Arbuz (SCM Știința Municipal Bacău), campion național de tineret anul trecut la categoria 52 kg.

Un meci interesant a fost cel de la categoria 60 kg, în care Ștefan Marcu (Farul Constanța) l-a învins la puncte, decizie 4-1, pe Vasile Suciu (CSM Sibiu). La categoria 64 kg Daniel Costea (CSM Călărași) la învins la puncte, decizie 5-0, pe Nicușor Ciobanu (SCM Știința Municipal Bacău), după un meci în care sportivul călărășean a fost frenetic încurajat de pe margine de colegii săi.

Marian Pița și-a confirmat supremația la categoria 69 kg și l-a învins prin abandon în repriza a doua pe Adrian Botușan (CSM Suceava) și acum așteaptă Campionatul European U 22 unde speră să câștige o medalie.

Un meci strâns, cu decizie la limită, a fost cel dintre Dănuț Ionescu (CSM Rm. Vâlcea) și Adrian Ciobanu (Alro Slatina), la categoria 75 kg. Victoria i-a revenit primului, decizie 3-2. Doar o repriză a rezistat în ring Lucian Sălăgean (Rapid București) în finala categoriei 81 kg, în care l-a avut de înfruntat pe Andrei Arădoaie (Dinamo București). Net superior adversarului său, Andrei Arădoaie a lovit puternic și l-a pus în dificultate pe adversarul său, care în repriza a doua și-a dat mănușile jos și a renunțat la luptă, dinamovistul fiind delarat învingător prin abandonul adversarului în runda a II-a.

O altă finală încrâncenată a fost cea de la categoria 91 kg, între Ion Marian (CSM Călărași) și Denis Berciu (CSM Lugoj). La finalul celor trei runde nu s-a putut da un câștigător, meciul fiind egal după cumularea punctelor acordate de cei cinci arbitrii judecători. Conform regulamentului, cei 5 arbitrii au decis învingătorul la preferință, Ion Marian fiind declarat învingător cu 3-2.

Ultimul meci al galei a fost finala categoriei +91 kg. În ring au urcat Daniel Berciu (Dinamo București) și Alberto Ispas (SCM Craiova). Întâlnirea dintre cei doi a fost una spectaculoasă, specifică supergreilor, iar Berciu a fost declarat învingător la puncte, decizie 3-0.

La această competiție, pe lângă Marian Pița și Robert Jitaru, care au boxat pentru Steaua București, au mai participat și doi sportivi de la CSM Brăila, Adrian Bărbieru la categoria 69 kg și Vlad Sava la categoria 91 kg, ambii câștigând medaliile de bronz.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •