Sport

Primele trei achiziții pentru Dacia Unirea Brăila

Primele trei achiziții pentru Dacia Unirea Brăila

Dacia Unirea Brăila a perfectat primele trei transferuri pentru sezonul de primăvară. Chiar dacă perspectivele unei finanțări din partea autorităților locale nu sunt întrevăzute mai devreme de sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie, ”nebunia” lui Florentin Petre de a reuși salvarea de la retrogradare a făcut ca în această perioadă să fie testați mai mulți jucători. Deocamdată, trei dintre cei veniți în probe l-au convins pe Florentin Petre și au semnat deja cu Dacia Unirea Brăila. 

În următoarele 17 meciuri din Liga a 2-a, Dacia Unirea Brăila se va baza pe fundașul central Jean Prunescu, venit împrumut până în vară de la Petrolul Ploiești. Născut pe 6 iulie 1989 la București, Prunescu a jucat în Liga 1 pentru Gloria Buzău în 2008. Înainte de a ajunge la Petrolul Ploiești a mai jucat la FCSB2, Astra Giurgiu II, Inter Clinceni și FC Snagov. Prunescu a jucat pentru Petrolul în anul promovării, iar în actualul sezon nu a bifat nici un minut în tricoul ”lupilor galbeni”.

Un alt jucător venit în această iarnă în trupa lui Florentin Petre este Alex Sahru, născut pe 9 august 1997, la Suceava, și evoluează pe postul de mijlocaș dreapta. Sahru a jucat în acest sezon de Liga a 2-a în 9 meciuri pentru Aerostar Bacău. A mai jucat la CSM Pașcani, SC Bacău și Cetate Deva.

Florentin Petre se va baza în ultimele 17 etape ale acestui sezon pe Mihai Mușea, un jucător născut pe 17 octombrie 1993, la Ploiești, și evoluează pe postul de fundaș dreapta sau mijlocaș dreapta. Cei doi au lucrat împreună sezonul trecut, la Foresta Suceava. Mușea a venit la Brăila de la echipa de Liga a 3-a, AFC Odorheiul Secuiesc, și a mai jucat la Conpet Ploiești și Dinamo II București.

În probe mai sunt doi jucători de la Brașov, dintre care unul este portar, care urmează a fi văzuți și în meciul amical de sâmbăta viitoare. Dintre jucătorii veniți de la Piatra Neamț a rămas doar unul, care va fi urmărit și el cum va evolua în amicalul din 2 februarie.

Programul amicalelor pe care Dacia Unirea Brăila le va susține în perioada următoare este: 2 februarie – cu Victoria Traian (Liga a 4-a Brăila), 6 februarie – cu Universitatea Dunărea de Jos Galați (Liga a 4-a Galați), 9 februarie – cu Sporting Liești (Liga a 3-a), 13 februarie – cu Unirea Slobozia (Liga a 3-a) și 16 februarie cu liderul Ligii a 4-a brăilene, Viitorul Ianca.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •