Administratie

Primarul Dragomir asteapta o informare scrisa de la CUP Dunarea, inainte de a se pronunta pe cazul Stafida

Primarul Dragomir asteapta o informare scrisa de la CUP Dunarea, inainte de a se pronunta pe cazul Stafida

Primarul Marian Dragomir  a declarat astăzi într-o conferință de presă că așteaptă lămuriri în scris de la conducerea CUP Dunărea privind facturarea eronată a apei pluviale în cazul brăileanului Mihail Stafidă pe perioada 2014-2016.

Vă reamintim că în luna decembrie Tribunalul Brăila a stabilit printr-o sentință definitivă că în perioada 2014 – 2016, facturile de apă-canal ale cetățeanului Mihail Stafidă au fost considerate ca fiind calculate greșit de către CUP Dunărea. Angajații companiei au folosit în formula de calcul date incorecte cu privire la cantitățile de precipitații din această perioadă. Prin sentința definitivă, CUP Dunărea este obligată să recalculeze toate facturile lui Mihail Stafidă din acea perioadă și să-i restituie acestuia suma de 518 lei, bani încasați în mod incorect.

[quote]Am solicitat CUP Dunărea să-mi prezinte o informare privind data aprobării Regulamentului după care se calculează facturile, data la care au fost schimbați indicatorii și procentele prin care se calculează valoarea pe care o încasează pentru apa de ploaie și toate persoanele responsabile în decursul timpului, pe diferite paliere de responsabilitate[/quote], a spus primarul Marian Dragomir.

 

La rândul său, președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac a fost mai tranșant în declarații spunând că ar trebui luați la întrebări toți directorii din subordinea lui Silviu Mangiurea, care au fost în funcții și în acea și știu foarte bine ce s-a întâmplat acolo.

Chiriac a spus că în cadrul CUP Dunărea sunt doi directori care erau în funcție și în acea perioadă și sunt și acum și nu crede că directorul de la acea vreme a făcut formula de calcul și indicatorii care au fost luați în calcului facturilor.

Eu sper ca domnul Mangiurea să găsească vinovații și să ia decizii foarte drastice și foarte corecte, în folosul cetățenilor, ca cei doi-trei directori care erau în 2013 și au stat la efectuarea formulei de calcul să platească toate sumele către cetățeni și să fie dați și afara! Că vorbim de manageri, dar în spatele lor sunt o groază de oameni, o echipă. Sper ca Direcția juridică să-și facă treaba, pentru că sumele de recuperat trebuiau efectuate de Direcția Juridică, nu de director, că doar nu se duce directorul în instanță. Sper ca domnul Mangiurea să facă o analiză foarte drastică, să gasească vinovații și să-i dea afară” a spus președintele CJ Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •